ANDRE SEIER: Balder Støen og Emil Forslund fra Nesodden vant sin andre europacup-seier i Göteborg.

Suverene i europacup

Balder Støen og Emil Forslund fra Nesodden vant i helgen sin andre europacup-regatta i 29er-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen foregikk i Göteborg og de norske seilerne vant suverent med ni poengs forsprang foran et finsk og et svensk lag. Balder og Emil vant seks av de åtte seilasene! Dermed vant de sin andre europacup for året – den første vant de i Frankrike i mars – og nå ligger de på 2. plass sammenlagt etter fire seilte europacup-regattaer.

Det blåste friskt begge dager; opp mot 10 m/sek – noe som er forhold de to seilerne fra Nesodden liker.

Balder Støen og Emil Forslund, som til daglig går på NTG i Bærum, er for tiden landets desidert beste guttelag i 29er. Deres store mål for sesongen er det internasjonale seilforbundets junior-VM (World Sailing Youth Worlds) i Nederland i juli, og de er klare favoritter til å kunne bli norske representanter i 29er-klassen der.

TIL VM: Emil Forslund (t.v) og Balder Støen er favoritter til å bli norske deltagere i junior-VM i Nederalnd.

Uttagning kommende helg

Første del av uttagningen til dette VM-et var under norgescupen i Moss i månedsskiftet april/mai, og den andre og avgjørende runden skjer i Holmestrand kommende helg. I Moss var Balder og Emil klart foran sine nærmeste gutte-konkurrenter.

Jevnere og mer spennende er det i konkurransen om hvilke to jenter som får seile for Norge I World Sailing Youth Worlds. I den første uttagningen, som ble preget av lite vind, var Marie Stenshagen og Anine Skjæret Halstensen fra Bærum best foran Cornelia Fure og Diane Ninauve-Jutulstad fra KNS. De to jentelagene var for øvrig begge foran Balder og Emil, som ikke hadde den samme flyten i lite vind og kom på tredjeplass i Moss.

På fjerdeplass i norgescupen kom Jenny Skirstad Pollen og Julie Sverdrup fra Bærum, men under europacupen likte de seg bedre i den friske vinden og slo de uttagningsledende Marie og Anine. Cornelia og Diane deltok ikke.

Det brygger med andre ord opp til en spennende finale i Holmestrand om hvem av de tre jentelagene som vil få de to VM-billettene. Værmeldingen for helgens regatta forteller om lett bris med vestlige og nordvestlige komponenter.

Komplett resultatliste i europacupen i Göteborg

Sammenlagtliste i 29er-klassens europacup