VM i 29er

BEST: Emilie Dahl Andersen og Maren Edland er foreløpig best av de norske lagene i 29er-VM.

Ikke helt i hundre

De norske seilerne er ikke blant de hundre beste etter første dag av VM i 29er.

Publisert Sist oppdatert

I Medemblik i Nederland er et rekordstort felt på 228 båter fra 29 nasjoner på plass for å kjempe om VM-tittelen i 29er-klassen. Dette er det største mesterskapet i klassen siden det første VM-et ble avholdt i 2000.

Det går an

Fire norske lag deltar, men de har fått erfare at nivået i klassen er høyt – og at det er et stykke frem. At det går an å hevde seg viste imidlertid brødrene Thomas og Mads Mathisen fra Risør da de i et neste like stort felt i 2015 endte på 17. plass.

Dit opp er det et stykke for de norske seilerne i år. Emilie Dahl Andersen og Maren Edland fra KNS og Asker lyktes best på åpningsdagen og endte på 13. og 20. plass i sin gruppe. VM-feltet er delt i seks grupper, og de skal innledningsvis gjennomføre 10 seilaser, hvoretter resultatene bestemmer om seilerne skal fortsette mesterskapet i gull-, sølv- eller bronse-feltet.

Resultatene til Emilie og Maren plasserer dem foreløpig på en 124. plass sammenlagt.

Godt under midten

Nest best av de norske seilerne er Emil Dagsberg og Jørgen Smith-Meyer fra Tønsberg, som med 23. og 18. plass er nummer 136. Klubbkameratene Jostein Aker og Jacob Undrum er nr. 174 (25. og 34. plass), mens 186. plassen er forbeholdt Pia Dahl Andersen og Nora Edland (KNS/Asker) som seilte inn til 32. og 26. plass i sin gruppe på den første mesterskpasdagen.

Sterke finner

Ledelsen deles mellom et nederlandsk og et slovensk lag, mens det er finnene som gjør det best av seilerne fra Norden. De har to lag som er med helt i toppen, på henholdsvis 8. og 12. plass. Beste svenske lag er nummer 17, mens danskene, som vanligvis er sterke når det gjelder moderne tomannsjolleseiling, har sitt beste lag på 39. plass.

Hvem som til syvende og sist ender øverst på pallen, blir avgjort lørdag 30. juli.