36 seilere i breddesamling for Zoom 8

Fjærhomen var stedet da selere fra hele Østlandsområdet og Bergen var samlet til breddesamling i helgen.

Publisert

Klasseklubben for Zoom 8 arrangerte i helgen  årets tredje breddesamling. Seilere fra Oppegård, Soon, Moss, Tønsberg, Asker, Hjellestad, Bundefjorden, KNS og Drøbak deltok i samlingen som hadde sikret seg trenerne Magnus Godaker, Marius Griftun og Øyvind Rostrup.

 Oslofjorden viste seg fra sin absolutt beste side denne helgen med overskyet og 3 m/s på lørdag og strålende sol og 2 m/s på søndag. Relativt høye temperaturer gjorde forholdene supre, i hvert fall årstiden tatt i betraktning. Opplegget var variert med noe for en hver smak både sportslig og sosialt. To seiløkter ble gjennomført både lørdag og søndag. Super innsats fra foresatte fra Tønsberg Seilforening gjorde samlingen til en kjempesuksess. 

 Lørdag hadde vi besøk av Christian Nærø og Jens Wathne fra Bergen seil A/S. De demonstrerte sporingssystemet kattack for oss. Det går i korte trekk ut på at alle seilerne fikk en gps hver som de hadde ombord hele økten. Etter endt økt ble all data lastet opp mot en server og vist på storskjerm. Systemet fungerte helt strålende og debriefen som fulgte ble meget lærerrik og visuell. Spesielt til læring av taktiske elementer er systemet å anbefale. Tracking, fart og kurs ble vist, noe som gjorde det mye lettere å bygge det taktiske bildet samt gjennomgå situasjoner og hendelser i detalj. (www.bergenseil.no www.kattack.com)

Seilerne ble innkvartert på Borge hotell som viste seg som en super base med god mat og hyggelig vertskap. En stor takk til Andreas Dietze i Tønsberg seilforening for super planlegging og organisering. Neste post på programmet for Zoom 8 seilerne er EM på Gardasjøen i påsken. 30 norske deltakere vitner om en klasse i vekst.

Powered by Labrador CMS