4. plass til Stålstrøm i Amerikansk mesterskap

Det nordamerikanske mesterskapet i RS:X ble avsluttet i Miami i helgen.  Jannicke Stålstrøm tok en sterk 4. plass og slo mange av dem som var foran henne i siste VM.

Publisert

- Vi har seilt ni seilaser på tre dager, sier Jannicke til Seilas. - Det har vært en frisk regatta med flotte forhold, vinden har variert fra 18-25knop og lite sjø. De fleste som skal være med i Miami Rolex WC som starter 21 januar har benyttet seg av denne regattaen som oppvarming i RS:X klassen. Jeg hadde ikke forventet så sterk vind her. Det har ikke blåst mindre enn 18 knop i noen av de stswe fem dagedne jeg har vært på vannet. Neste uke nok være mer varierende i vindstyrke.

- Det er store forskjeller på fart og høyde i brett og jeg er imponert over den polaske jenta som vant regattaen. Etter startene tok hun av og var vanskelig å ta igjen. Hun satt igjen med 8 spikere og en 2 plass som hun strøk! Den seilasen hun ble to i, hadde vi jevn fight hele veien og jeg klarte å ta henne i siste jibben, men ellers har hun blitt borte. Det var som oftest start ved le merke og der var det spennende til tider. På kryssene var det mye fart og hvordan man traff trykkene som kom ned på banen som avgjorde. Få slag og lange strekk. Lensen var derfor stedet for oppseiling, jibbe med og i trykkene. Det går fort når det blåser 25knop på lens med flatt vann! GØY!!, sier Jannicke.

- Det var godt å se at flere av jentene som var foran meg i VM var i feltet . ESP 5 ble 2 og POL 8 ble 3 i VM og som det fremgår av listen var de gode i denne regattaen og.

Min serie: 4,5,1,6,4,8,3,4,(14)

1. POL8 Zocha 8poeng.

2. ESP 5 Alabau 20 poeng.

3. GBR 95 Horwood 32 poeng.

4. NOR 3 Stalstrom 35 poeng

Powered by Labrador CMS