SEILbåtkatalogen 2009 klar for utsendelse

441 nye seilbåter i tekst og bilder
441 nye seilbåter i tekst og bilder

441 nye seilbåter i tekst og bilder

Den nye, store SEILbåtkatalogen er ferdiggjort og er klar for utsendelse. 441 seilbåter – alle aktuelle som nye båter til salgs i Norge – er samlet mellom to permer i det som uten tvil er Norges største seilbåtoversikt.

Publisert

– Vi kan ikke si annet enn at vi puster lettet ut nå alle sammen i SEILmagasinet. Å lage SEILbåtkatalogen er en formidabel jobb, virkelig et krafttak, sier redaktør Morten Jensen, og fortsetter:

– Jobben er stor fordi dette er en redaksjonell oversikt over seilbåter – i motsetning til alle andre båtguider og oversikter som alle er basert på at båtimportørene kjøper seg plass og legger inn sine egne reklamedata. Slike oversikter blir aldri komplette, noe derimot SEILbåtkatalogen er. Vi har bestrebet oss på å spore opp alle seilbåter som er til salgs i Norge og presentere dem med tekst og bilder. Dette minner mye om et detektiv-arbeid, for det er slett ikke alle som er like flinke til å markedsføre og fortelle om at de faktisk har båter til salgs.  Men vi tror vi har funnet dem alle, sier han.

441 SEILBÅTER. SEILbåtkatalogen 2009 inneholder 390 enskrogbåter, 20 flerskrogbåter og 31 regattabåter. I tillegg inneholder den en oversikt over 2059 ulike båttyper fra 1970-tallet og oppover – hele innholdet i SEILbåtkatalogen.

– I oversikten bak i SEILbåtkatalogen har vi listet opp alle båtene med nøkkeldata og vi har oppdatert alle båtene med gjennomsnittlig bruktbåtpris de siste to årene. Disse prisene er basert på SEILmagasinets Bruktprisstatistikk, der vi har hentet prisforlangende direkte ut fra www.finn.no’s database og det enorme utvalget av bruktbåter som til enhver tid tilbys for salg der. Dette er en unik oversikt og den eneste bruktbåtpris-statistikken som fins i Norge, sier Morten Jensen.

 

UNIK OVERSIKT. Han slår fast at SEILbåtkatalogen uten sammenligning er Norges største oversikt over SEILbåter – både i trykt og digital utgave – men han er også rimelig sikker på at den er den mest omfattende i Norden.

– Antagelig fins det ingen tilsvarende i Europa og verden for øvrig heller, tror han.

– Egentlig er det ganske imponerende at det finnes så utrolig mange seilbåtmodeller å få kjøpt. Man kan trygt si at forbrukerne virkelig kan velge og vrake, og med tanke på hvordan markedet er akkurat nå, burde det være perfekt timing for å kunne få et godt tilbud, sier han.

SEILbåtkatalogen kommer i salg 12. februar.