ILCA7: Theodor Middelthon er eneste i neste generasjon ILCA-seiler. Stavanger-seileren tok EM-bronse i ILCA 7 i sommer.

Møt våre nye OL-håp

Våre OL seilere som kom hjem fra Tokyo med medalje og topp ti plasseringer, er godt plassert mot OL 2024. Alle fortsetter satsningen, og nye seilere er på vei opp.

Publisert Sist oppdatert

Etter de fremragende resultatene i den norske OL-troppen var det nok mange, ikke minst blant seilerne selv, som stusset over at seilforbundets sportssjef nederlenderen Rigo de Nijs ikke fikk forlenget sitt engasjement til tross for et sterkt ønske fra ham selv. Isteden ansatte man NSF padleren, den dobbelte olympiske mesteren Eirik Verås Larsen som my sportssjef. Grunnen som ble oppgitt av at man ønsket en sportssjef som bodde i landet og som kunne ta hånd om å integrere OL-landslaget med seilerne fra rekrutteringslagene og på den måten få et bredere grunnlag for seilerne. Helt fremmed var heller ikke Verås Larsen for seilerne. Som ansatt i Olympiatoppen hadde han ansvar for deres fysiske trening mot OL i Rio i 2016. Med to OL gull i padling i bagasjen vet han også hva som kreves for å nå til topps i idretten.

Suksessen i 2021 var svært velkommen for seilsporten i Norge. 2004 ble det siste året der Norge tok olympisk medalje i seiling. Med Siren Sundbys gull i E-jolle fulgte vi tradisjonene med medalje i alle OL siden 1988. Siden har det vært langt mellom drammene i OL for norske seilere og suksessen i Tokyo kom som bestilt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER