49er FX

49er FX: Helene Næss og Marie Rønningen lyktes ikke i VM.
49er FX: Helene Næss og Marie Rønningen lyktes ikke i VM.

Ute av form

De norske jentene kom til Melbourne for å hente medalje. De endte på 21. plass.

Publisert Sist oppdatert

Med to 22. plasser i dagens siste seilaser forsvant drømmen om medaljefinale for de norske jentene som har deltatt i VM for 49er FX i Melbourne , Australia.

Stang ut

Opptakten til mesterskapet ble ikke den beste for Helene Næss og Marie Rønningen som ikke kunne stille til start i Oceaniamesterskapet i uken før VM grunnet ørebetennelse bos Helene. Hun har gått på en tøff antibiotikakur, noe som kan være forklaringen på de svake resultatene i VM.

– Jentene seilt uten den nødvendige energien til å være tilstrekkelig på hugget, forteller treneren Thomas Guttormsen.

Det har vært mye stang ut, og på dette nivået er det lite som skiller mellom en topp- og bunnplassering. Samtidig har det vært spesielt krevende forhold.

Krevende forhold

Sjøgress og store vindkantringer har gjort seilingen ekstremt vanskelig. og de norske jentene er ikke alene om ikke å ha lyktes i VM. Deres treningspartnere, regjerende OL-vinnere Martine Grael og Kahena Kunze endte på 12. plass, mens jenter som de norske seilerne normalt ikke har problemer med å slå har endt høyt oppe på listene.

Palma i mars

Nå reiser jentene hjem før de igjen setter kursen utenlands i slutten av måneden, til Palma for å trene før regattaen senere i mars. Til tross for et skuffende VM er stemningen god og det er ikke noe som tyder på at selvtilliten jentene har opparbeidet seg fra EM, prøve-OL og VM i 2019 er svekket.

STANG UT: Helene Næss og Marie Rønningen seilte ikke opp til forventningene..
STANG UT: Helene Næss og Marie Rønningen seilte ikke opp til forventningene..