Mads og Tomas Mathisen
Mads og Tomas Mathisen

Brødrene gir seg

Mens Mads Mathisen satser på studier, fortsetter Tomas 49er seilingen med ny makker.

Publisert

Tomas Mathisen sender idag denne meldingen:

«Etter 13 år i samme båt, er tiden moden for å legge nye planer. Etter en krevende, koronapreget og amputert sommersesong var vårt første mål å kapre en plass til Tokyo-OL. Den utsatte kvalifiseringen skal etter planen foregå på Mallorca i mars. Vi har imidlertid bestemt oss for at vår felles satsing i 49er er over for denne gang, selv om vi sikkert kommer til å fortsette å seile sammen i andre båtklasser fremover. Det er en tøff beslutning å ta etter så mange opplevelser, minner og gleder vi har hatt sammen.

Vi ønsker å takke Risør Seilforening, sponsorer, samarbeidspartnere, støttespillere, seilervenner, trenere, NSF, NTG og alle dere som har fulgt oss og hatt tro på oss. Men den største takken går til vår nærmeste familie.

Vi har oppnådd mye i løpet av seilerkarrieren. Det startet med å bli klubbmestere i A-jolle i Risør; deretter har vi tatt til sammen 6 NM gull, 3 NM sølv og 1 NM bronse i klassene RS Feva, 12,5kvm, 29er og 49er. Internasjonalt har vi, som juniorer, klart både gull, sølv og bronse i EM og bronse i VM 29er- og 49er-klassen.

Dette betyr ikke at OL-drømmen er lagt på hylla! Tomas skal satse videre med Jeppe Nilsen fra KNS. Mads har i første omgang bestemt seg for å ta en pause fra seiling. Han vil i stedet jobbe og studere.»