FX-jentene overbeviste

Helene Næss og Marie Rønningen viste at fart og form var på topp den første dagen i EM

FORNØYDE: Helene Næss og Marie Rønningen er oppe blant de beste i EM.

De to norske jentene var halvfornøyd etter Kieler Woche der de endte på 9. plass sammenlagt. Når har de en annen mast og bedre seil og det viste seg på farten i dagens seilaser. To serie og en 8. plass gir 2. plass sammenlagt bak vinnerne fra Kiel , Tina Lutz og Susann Beucke som har to første og en 5. plass. Feltet på 40 båter er akkurat så stort at det er delt inn i to puljer der det stokkes om etter hver dag slik at alle møter hverandre flere ganger i løpet av regattaen som etter planen skal telle 17 seilaser.

Vekslende forhold

Helene Næss forteller til Seilmagasinet at det har vært vekslende vind mellom fem og 12 knop og store vindskift. Tønsberg jentene kom godt ut i alle tre startene, og i de to seilasene de vant var Helene og Marie hele tiden fremme blant de tre beste. Her hadde de marginene på sin side. Da de ble nummer åtte kunne de blitt både fem eller lengre bak. Fjorårets europamester ligger lenger bak i feltet og har etter tre seilaser plasseringene 2, 18 og 17. Der gir Annemiek Bekkering og Annette Duetz 22. plass sammenlagt. Ungjentene og tidligere ungdoms verdensmestere i 29er, Pia Dahl Andersen og Nora Edland er 31 med plasseringene 17, 9 og 15.

49er herrer

I 49er klassen har for første gang på lenge to norske båter på startlinjen. Ungdoms verdensmesterne i 29er Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty debuterer i et internasjonalt mesterskap i 49er med 14, 23 og 12. plass og 34. plass sammenlagt, rett foran Tomas Mathisen og hans reserve mannskap Jeppe Nielsen som med plasseringene 12, 16 og 23 ligger tre plasser bak. Totalt deltar 55 båter i 49er klassen

Nacra 17

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er 20 sammenlagt i Nacra17 etter plasseringene 14, 18 og 18. Her deltar 30 båter.