To båtlengder fra seier

Helene Næss og Marie Rønningen har tatt igjen det meste av tyskernes forsprang etter dagens seilas

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen måtte se at maksimaltiden utløp da de var to båtlengder fra seieren i dagens andre seilas. Med denne seieren hadde de vært så godt som likt med tyske Tina Lutz og Susann Beucke og dermed vært på god vei til å gjenerobre EM tittelen de tok for to år siden i Polen.

I dagens første seilas tok Willemijn Offerman og Elise Ruyter fra Nederland førsteplassen foran de norske seilerne. Tredje lag over mål var de doble verdensmesterne Annemiek Bekkering og Annette Duetz, NED.

Sammenlagtlederne Tina Lutz og Susann Beucke GER endte på 14. plass. Dermed er det norske laget bare to poeng bak Tyskland sammenlagt.

Etter en ventetid kom dagens andre seilas igang. Det var marginale trapezforhold og båtene samlet seg i en stor haug ved enden av startlinjen, og det tok litt tid for noen greide å løsrive seg. Nordmennene jaktet tyskerne og med påfriskende vind fra venstre banehalvdel der det norske jentene befant seg, tok Næss og Rønningen ledelsen rundt første merke med to båtlengder foran tyskerne som klemte seg rundt såvidt foran en svensk og kroatisk båt. Nordmennene og tyskerne fikk med seg vinden og kjempet om seieren, men selv om det norske laget var først, ble seilasen altså avblåst rett før målgang. Ergerlig for Helene og Marie som nå for alvor er med i kampen om EM gullet.

Resultater her: https://49er.org/event/2020-european-championship/?mc_cid=d4872c40a2&mc_eid=b0b881f938#49erfxresults