VM 49erFX 2024

VM 49erFX 2024: Pia Dahl Andersen og Nora Edland
VM 49erFX 2024: Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Kullseilinger ødela

Det ble vel friskt på ytre bane da VM for 49erFX ble dratt i gang tirsdag. Se videointervju med Næss, Rønningen og Guttormsen i Lanzarote.

Publisert Sist oppdatert

VM i 49erFX avvikles på to baner, en ved kysten av Lanzarote, en annen lengre til havs. De norske jentene fikk seile åpningsdagen på hver sin bane, Helene Næss og Marie Rønningen på indre bane der det blåste moderat, Pia Dahl Andersen og Nora Edland på havsbanen der det var overlevelsesforhold. Pia og Nora som er kjent for å være sterke i mye vind lå lenge an til en god plassering i den første seilasen, men to kullseilinger på lensen ødela. I den andre seilasen ble de nummer fire og viste at de hører hjemme i toppen.

For Helene og Marie var forholdene enklere, men heller ikke de lyktes helt i den første seilasen etter en litt for dårlig start. Til tross for god opphenting traff de norske jentene ikke helt på unnavindsleggene og måtte ta til takke med 13. plass. I den andre gikk det bedre. Her var jentene fremme i teten gjennom helse seilasen og tok 3. plassen. Sammenlagt ligger nå Helene og Marie på 12, og Pia og Nora på 22. plass.

Resultater

Se Knut Hallans videointervju med Helene og Marie før første dagen: