World Sailing Championship

Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Solid VM start på FX jentene

Kun merkeberøring og straff på banen hindret topplasering for Dahl Andersen/Edland. og Næss/Ronningeh etter første dag i Haag.

Publisert

Treneren for de norske 49erFX jentene, Thomas Guttormsen var svært godt fornøyd mdd de norske jentene etter VMs første dag. - Det var mye høye skuldre ettersom alle vet hva som står på spill i denne regattaen, sa Guttormsen til Seilmagasinet etter dagens seilaser. - De norske jentene hadde god fart og gjorde de rette stratigiske beslutningene. Begge lagene hadde ledelsen i et av løpene og viste at de er på høyde med de beste, selv om det er tre-fire lag sm nåskiller seg ut, et av dem der det svenske som ligge på 2. ålass. Begge jentene må ta straff for merkeberøring, og Næss/Rønningen også for en situasjon på banen. Uten disse hadde begge vært mange plasser høyere på resultatlisten. Etter at begge har strøket hver win 7. plass, ligger Dahl Andersen/Edland på 10. og Næss/Rønningen på 12. plass. - Et bedre utgangspunkt er det lenge siden vi har hatt, sier Guttormsen som hevder at dersom 7. plassen blir den dårligste i hele regattaen, blir det medalje på begge båtene.

I dag var det fine seilforhold med inntil 15 knops vind. I morgen kan det bli det samme eller kanskje noe sterkere vind, sier Guttormsen som gleder seg til resten av mesterskapet der Norge skal kvalifiseres til OL 2024 og den innbyrdes plasseringen mellom2 de norske lagene kan være avgjørende for selve OL uttaket.2

Fornøyd trener, Thomas Guttormsen

Resultater