JUNIOR-VM i 49er FX

GULL: Maia og Ragna Agerup vant gull i U23-VM i 49erFX-klassen. Til venstre de spanske bronsevinnerne og til høyre de japanske sølvmedaljørene.

VM-gull til Maia og Ragna Agerup

Maia og Ragna Agerup fra KNS seiler vant junior-VM i 49er FX.

Publisert Sist oppdatert

Verdensmesterskapet for 49ere på Ontario-sjøen i Canada ble avsluttet søndag 2. juli, og etter etter tre medaljeseilaser i 49er FX-klassen var det klart at KNS-tvillingene Maia og Ragna Agerup  hadde kjempet seg til en plass øverst på pallen foran et japansk lag, som de også møtte under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Medaljefinalen ble gjennomført i det nye «theater style»-formatet, der det ble seilt tre 10 minutter lange seilaser med barrierer på hver side av banen. Formatet resulterte i action-fylt seiling og mange situasjoner.

– Vi var opptatt av ikke å gjøre feil og bli diskvalifiserte, og vi var derfor forsiktige i de to første seilasene, forteller Maia og Ragna, som ledet sammenlagt før medaljefinalen.

Seier til slutt

Forsiktigheten resulterte i to annenplasser etter de japanske seilerne, men da det blåste opp til 9 m/sek i den siste seilasen, var de norske jentene suverene og vant med det klart sammenlagt foran japanerne. Et spansk lag, som vant VM i 29er i 2015, tok bronsemedaljen.

Maia og Ragna Agerup vant for øvrig 29er-VM i 2013.

11 lag deltok i mesterskapet, hvorav seks av dem var kanadiske.  For å kunne delta måtte seilerne være 23 år eller yngre.

I junior-VM for 49ere ble det kanadisk seier. Der deltok det kun 10 lag.

Komplette resultater