Morgendagen avgjør

Dagens ene seilas i VM for 5.5 metere gjorde kampen om gullet enda tettere.

Publisert Sist oppdatert

Før siste dag i VM for 5 5 meter-klassen på Hankø er det klart at kampen om gullet står mellom Bahamas, Storbritannia og Norge. Etter dagens ene seilas der GBR 42 vant foran NOR 57 og BAH 23 skiller kun to poeng mellom Bahamas på første, Norge på andre og Storbritannia på tredje plass, etter at dårligste plassering strykes. For at man skal kunne stryke et resultat må det gjennomføres minst en seilas i morgen.

Kristian Nergaard er skipper ombord på den norske 5.5-meteren «Artemis» Sammen med Johan Barne og Trond Solli-Sæther har han et VM-gull å forsvare fra regattaen som sist ble arrangert, i Australia i 2020,

- Det var ganske tøft utpå der, det blåste vel rundt 12 sekundmeter, var ganske røff sjø, og det var mange som fikk problemer, sier Kristian Nergaard.

Storbritannias båt har en design som er spesielt optimalisert for mye vind, og den har en klar fordel i forhold til de to argeste rivalene Bahamas og Norge under de rådende vindforhold på Hankø. Det var også britene som vant mandagens race. Nergaard velger å ikke fokusere for mye på britene før finaledagen tirsdag.

- Hva engelskmennene gjør kontrollerer ikke vi, for når det blåser mye går de fortere. Til gjengjeld står de helt stille når det blåser under fem sekundmeter. Vi har mer allroundbåter. Men engelskmennene er veldig proffe og flinke, rormannen deres (Elliot Hanson red.anm.) seilte jo Laser for Storbritannia i OL i Tokyo. Men vi er egentlig mer opptatt av Bahamas. De har helt lik båt som oss, så det blir en spennende fight i morgen, sier Nergaard.

Det har vært utfordrende værforhold på banene utenfor Hankø i dette mesterskapet. Lørdagens seilaser ble avlyst på grunn av.for mye vind, mens man søndag fikk lang ventetid mellom racene mens banene gle lagt om i den skiftende vinden. I mandagens konkurranse ble det kun gjennomført en seilas, før regattaledelsen besluttet at det var nok kappseiling for dagen. Da var vind- og bølgeforholdene svært utfordrende.

Den sjette seilasen starter kl. 10 tirsdag. Da skal det avgjøres hvem som blir verdensmestere i 5.5-meterklassen i 2022 på Hankø.

Komplett resultatliste: