Scandinavian Gold Cup

5.5 meteren «Otto»
5.5 meteren «Otto»

Vant med 200 meter

Peer Moberg debuterer som rormann i 5.5 meter, men har allerede satt seg i respekt

Publisert Sist oppdatert

Gullpokal- og VM seilasene i 5.5 klassen arrangeres for første gang på mange år uten en norsk båt på startlinjen. Mesterskapsgrossist Kristian Nergaard prioriterer hjemmelige regattaer, men helt uten norsk deltakelse går regattaene ikke. Nordmannen Bent Christian Wilhelmsen som eier den sveitsregistrerte SUI 209 «Otto» deltar i VM, mens Peer Moberg styrer båten og representerer Norge i seilasene om den skandinaviske Gullpokalen.

På vestkysten av Frankrike

Disse seilasene startet igår med syv båter fra like mange nasjoner. Moberg har aldri tidligere sittet til rors i en 5.5 meter og måtte se seg slått av sveitseren Jürg Menzi i «Marie Francoise XIX» i den første seilasen. I den andre vant imidlertid Moberg klart og hadde 200 meter til gode på båt nummer to.

For å få et napp i den eksklusive pokalen fra 1920 må man vinne tre seilaser, og bare de med seier i en av de tre første seilasene får fortsette regattaen.

28 båter i VM

28 båter fra 14 nasjoner deltar i det påfølgende verdensmesterskapet som avsluttes 9. september ved Benodet på den franske Bretagnekysten.