Børre Bergshaven foran «Fenris»
Børre Bergshaven foran «Fenris»

Gammel 8 meter blir som ny

Johan Anker båten «Fenris» får ny eier og blir satt i regattastand.

Publisert Sist oppdatert

Etter mer enn 25 år i familien Hesselbergs eie er 8 meteren «Fenris», tegnet av Johan Anker i 1932 tatt over av sørlendingen Børre Bergshaven som vil restaurere båten og bringe den tilbake i original regatta stand. Det er et større prosjekt som innebærer at båten strippes fra dagens innredning og utstyres med ny rigg, trolig mast i aluminium. Bergshaven har erfaring fra flere klassiske seilbåter og er kjent for lignende arbeid tidligere, og båten skal etter planen være klar for Hankø Race Week i månedsskiftet juni/juli.

«Fenris» var en av Johan Ankers mest berømte 8 metere og det blir en fin berikelse for den voksende 8 meter klassen i Oslofjorden at båten igjen vi kappseile. «Fenris» er rapportert å være i god stand, men det er likevel endel arbeide som gjenstår før båten kan sies å være i regatta stand. Bergshaveh vi kunne påregne hjelp fra de norske 8 meter miljøet med Tom B K Knutsen og Lars Ingeberg i spissen.

Godt nytt for klassen er det også at «Miss Venture», 8 meteren som Einar Sissener kjøpte in til VM på Hankø i 2017 også oppgraderes og restaureres og at Morten Tenvigs «Carron» som mistet masten under VM i Cowes sist sommer, får ny aluminiumsmast på plass. Også den finskeide «Silja» som tidligere tilhørte familien Ditlev-Simonsen befinner seg i norsk farvann og det er ventet art de finske eierne vil ta turen til Oslofjorden for å delta i regattaer her. Det betyr at vi kan regne med 5-6 8 metere til sommeren.