8 m VM

8 metere på lens
8 metere på lens

Det begynner å dra seg til

Etter dagens to seilaser ser man konturene av en premieliste.

Publisert Sist oppdatert

Om ikke like sikkert som at vinneren av 8 m World Cup blir den fire år gamle «Miss U», synes 2. plass og seier i Sira klassen å gå til Østerriske «Pandora» med Werner Deuring. Laget ligger foran de to siste seilasene 11 poeng foran Lars Ingebergs «Wanda» som med 9. plass i den andre seilasen trolig meldte seg ut av seierskampen og må nå slåss med «Bangalore» og «Sira» om 2. plass i Sira-klassen. Kun fire poeng skiller de tre.

Sannsynlig vinner av Sira Cupen, «Pandora»
Sannsynlig vinner av Sira Cupen, «Pandora»

Finland mot Norge

Kampen om 6. plassen står mellom «Luna», Harri Roschier, FIN, «If» Tom Knutsen, NOR og «Silja» Thomas Hallberg, FIN. Tre poeng skiller. Et morsomt poeng her er at både «If» og «Silja» har tilhørt familien Ditlev-Simonsen som er Knutsens svigerfamilie.

Dagen var Tenvigs

Dagens båt var den ene av de to «Carron» båtene, Morten Tenvigs K2 som imponerte med to 3. plasser. Fredagen bød på to nye fine seilaser på Hankø-banen. Sønnavind, noe varierende i styrke og retning. Og i morgen skal det blåse skikkelig. 8-9 m/sek er meldt. Det kan bli moro.

Gave til Kongen

Christian von Trepka tok tidligere i år initiativet til å samle inn penger til seilernes gave til kong Harald i forbindelse med 80 års dagen. Idag ble gaven presentert under en enkel seremoni på Hank Yacht Club der von Trepka kunne overrekke et stort maleri av «Sira» i nærkamp med flere av konkurrentene under årets VM. I tillegg følger et stipend i kongens navn på kr 25000 som skal deles ut til årets beste seiler i  Norge. Et tilsvarende stipend skal også deles ut i 2018 og 2019.

Niklas Amundsons bilde av «Sira» var seilergaven til Kongen i forbindelse med 80 års dagen
Niklas Amundsons bilde av «Sira» var seilergaven til Kongen i forbindelse med 80 års dagen