Ragna opg Maia Agerup under trening
Ragna opg Maia Agerup under trening

Flere norske lag i prøve VM

Aarhus arrangerer World Sailing Championship i 2018. Nå er prøve VM igang

Publisert Sist oppdatert

The Hempel Sailing World Championships 2018 Test Event startet 8. august i bukten utenfor Aarhus. Det gir både seilere og funksjonærer god anledning til å bli kjent med forholdene. 

Det deltar norske seilere i Laser, Laser Radial, Finnjolle, 49er 49erFX og begge brettklassene.

49er jentene best

Best av de norske seilerne den første dagen var utvilsomt 49erFX jentene Ragna og Maia Agerup som med fersk 7. plass i EM hører med i favorittsjiktet. Etter to gode seilaser, men uten å ha nådd helt opp klemte de til med seier i den tredje. Med 2x5 og 1x1 ligger jentene på 3. plass etter en dansk og et svensk lag.

Finnjollene fikk bare seilt en seilas, og i den havnet Anders Pedersen helt nede på en for ham uvanlig svak 19. plass.

Vi har klippet følgende fra facebook:

Norwegian Sailing Team 9/8:

I Laser Radial hadde Line Flem Høst en god start på regattaens første dag

- Hun har lagt ned mye jobb i sommer, og i går viste hun at hun er på riktig vei og klatrer opp. Dette er en test for neste års VM, og trening til årets VM. Line viser at hun jobber i riktig retning. forteller trener Anton. Hun  ligger nå på en 6.plass med 10-5 i tirssdagens seilaser.

Hermann Tomasgaard i Laser viser også at han er på god vei. Selvom resultatene ikke helt innfridde første dag med 28-22 viser han gode takter på seilingen. Dette er første regatta siden juni, og er et meget sterkt felt han møter her i Århus. Hermann er i form og har en veldig god utvikling på fart. Så dette blir en spennende uke. Med 25.plass sammenlagt før dag 2. starter om noen få timer.

Tomas og Mads Mathisen 8/8:

- Det har ikke funket så bra ombord i båten i dag. Vi er spente og ambisiøse. Kommunikasjonen fløy ikke så lett som den skulle og med det gjorde vi dumme valg. Vi jobber stadig med de små tingene både på land og på vann. Og det er de små tingene som til sammen gjør en forskjell. Vi lærer stadig og dagen i dag var lærerik. Det ble seilt 3 seilaser i dag, hvor den ene ble annullert grunn av null vind. Med de 2 andre racene var det krappe bølger og 5-7 m/s fra Sør-Øst. I morgen er en ny dag og vi kliner til! Motvind er til for å seile i!

RS:X Norway 8/8

Brettseilerne  fikk tre seilaser med store trykkforskjeller når de endelig kom igang i Århus. Maria seilte jevnt bra gjennom dagen og gjorde det enkelt for seg selv. Selv når hun kom litt bakpå i ene starten, klarte hun å komme seg bra ut av det, og med serien 8-10-4 ligger hun på 7. sammenlagt etter første dag .

Sebastian slet litt mer med startene, men seilte seg opp underveis. Med serien 22-20-20 ligger han på en 24.plass sammenlagt.