Prøve VM Aarhus

PÅ PALLEN: Etter to dagers seiling ligger Ragna og Maia Agerup på 2. plass etter 2. dag av prøve VM
PÅ PALLEN: Etter to dagers seiling ligger Ragna og Maia Agerup på 2. plass etter 2. dag av prøve VM

Flotte forhold og god seiling av Agerup-jentene

De 370 seilerne fra 54 nasjoner som deltar i prøve VM før neste år hadde en strålende dag på sjøen onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Testregattaen i Aarhus i er en viktig del av forberedelsene til neste års World Sailing VM i OL klassene som igjen gjelder som hovedkvalifisering til OL i Tokyo i 2020. Onsdag hadde seilerne topp forhold med strålende sol og 13-18 knops vind med 23 i kastene.

Jentene i 49erFX fortsetter å skinne

De danske jentene Jena Hansen og Katja Salskov-Iversen fortsetter å prege 49erFX klassen. - Vi hadde våre opp- og nedturer i løpet av dagen, sa Salskov-Iversen. - Vindstyrken passet perfekt, men bølgene var for store og vasnselig å seile i. Klarte å vinne to, men kullseilte i det tredje. Har lært mye og er i bunn og grunn fornøyde. Ragna og Maia Agerup seilte seg opp til 2. plass sammenlagt foran Australias Tess Lloyd og Eliza Solly. Med plasseringene 10, 3 og 6 ligger det norske laget åtte poeng bak danskene.

Mathisen-brødrene hadde en adskillig bedre dag onsdag og ble henholdsvis 7, 17 og 16 i de tre seilasene. Sammenlagt er Tomas og Mads nå 19.

Fikk fart på Finnjolla

Endelig fikk Anders Pedersen fart på Finnjolla og han avsluttet onsdag med 2. plass. Nå er han 13 sammenlagt, men det er et stykke frem til topp ti plassering og medaljefinale.

Line Flem Høst er 8 i LAser Radial ettertidvis god seiling, men Hermann Tomasgaarf strever overraskende langt bak i feltet.

Maria Mollestad er 9 etter jevnt god seiling, mens Sebastian Wang-Hansen ligger som nr 20 sammenlagt.