TILBAKE «Te Aihe» har returnert hjem. Nå skal 75-foteren oppgraderes. :
TILBAKE «Te Aihe» har returnert hjem. Nå skal 75-foteren oppgraderes. :

Tilbake etter 25 000 nm bomtur

Emirates Team New Zealand sendte båt til Italia, så kom Covid-19.

Publisert

I april skulle det ha vært den første regattaen hvor de nye AC75-båtene møttes. Det ble avlyst. Det ble også neste regatta, i England i sommer. Nå vil de nye America’s Cup båtene møtes for første gang før jul på New Zealand. Da blir det ikke mye tid for lagene som har gjort feil og rette dette før Prada Cups starter i januar. Det er vinneren av Prada Cup som får møte New Zealand i Mars 2021.

Utsettelse av OL vil gi utfordringer for noen av lagene, da nøkkelspillere også har ambisjoner om å seile i Tokyo i 2021.

Flytter base

Nå vil lagene så raskt som mulig flytte basen til New Zealand, men strenge innreiseforbud gjør det komplisert for alle uten pass fra New Zealand. Ingen av lagene har fått seilt etter vinteren. Det Amerikanske laget fikk stoppet båten før den ble sendt til Europa i mars. Den engelske båten er blitt sendt hjem. Den Italienske båten fikk revet av baugsprydet i februar, og har fått fikset dette.

Emirates Team New Zealand fikk bygget en 40-fots treningsbåt i vinter som en del av planen. Denne er brukt mens regattabåten har vært under transport.

Lagene utvikler også neste generasjon AC75, båten lagene vil bruke under regattaen. Det amerikanske laget har planer om å frakte sin nye båt til New Zealand i august.

Lang bomtur

I vinter pakket Emirates Team New Zealand ned sin 75-fots regattabåt, sammen med 16 konteinere og følgebåt. Transporten startet 2. februar, og lasten har blitt fraktet på fire ulike skip, og har vært innom 15 havner. Nå er lasten tilbake i New Zealand før ventet. Laget har utviklet nye løsninger for båten som vil bli montert, før den settes på vannet, og laget får startet opp treningen igjen.

LAST: Hele lasten er tilbake på New Zealand etter en tur til Italia og tilbake.
LAST: Hele lasten er tilbake på New Zealand etter en tur til Italia og tilbake.