Inneholder kjøpslenker

Gerber Truss.
PRAKTISK: Gerber Truss.

Multiverktøy som er kjekt å ha

Multiverktøy erstatter ikke verktøykassa om bord, men kan være kjekt å ha for hånden i ulike situasjoner. Her er noen alternativer.

Du får multiverktøy som er store og tunge med mange redskaper, og du får de helt små som får god plass i en vanlig bukselomme. Klassikeren er Swiss Army Knife fra Victorinox, men det finnes en rekke varianter av lommekniver og multiverktøy.

I redaksjonen har vi stor glede av en gammel og utgått Leatherman-modell som får plass i et lite skinnetui som kan henges på beltet. Dermed er verktøyet for hånden når du trenger å åpne lokket for å fylle diesel, løsne en sjakkel eller etter stramme en skrue. I praksis er det for det meste kniven, tangen og stjernetrekkeren jeg bruker, selv om det også er fil, saks og boksåpner på verktøyet.

Som alltid når du skal kjøpe noe, er det greit å tenke gjennom hva du skal bruke det til når du skal velge lommekniv eller multiverktøy. Noen er små og best egnet til å trekke opp vinkorker, andre er myntet på sanitetsoppgaver, mens enkelte er store og altomfattende.

En nokså enkel og lett modell (245 gram) til under tusenlappen er Gerber Truss. Dette er likevel et komplett multiverktøy med den funksjonaliteten du som regel trenger, som kniv, wirekutter, skrutrekker, sag, boksåpner og 12 andre funksjoner.

Se utvalg av verktøy fra Gerber her

Leatherman Charge Plus
SVÆRING: Leatherman Charge Plus

En virkelig sværing er Leatherman Charge Plus til nesten 3000 kroner. Dette multiverktøyet inneholder hele 19 verktøy. Denne kommer med magnetisk skrutrekker som bruker standard bits. Dermed kan du ta med umbraco-bits når du skal på båttur eller være klar for IKEA-kveld i sommerhuset.

Leatherman Raptor kan være hendig å ha for hånden i en nødssituasjon. Den består av seks verktøy og leveres med en bæretaske.

Se utvalg av multiverktøy fra Leatherman her

Victorinox Classic
LITEN: Victorinox Classic

I den andre enden finner vi lommekniven Victorinox Classic, til noen hundrelapper, som er så liten at du kan henge den på nøkkelknippet. Den har likevel kniv, saks, neglfil og tannpirker. Er du på jakt etter prisgunstige tilbud kan billigmerket Urberg tilby en rekke varianter nesten helt ned til hundrelappen.

Se stort utvalg multiverktøy her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.