Ny nettbutikk for båt

Sandefjordvennene Lars Seeberg og Geir Atle Rosenberg har etablert ny nettbutikk med salg av båtutstyr.

Publisert

Ahoy heter den nye nettbutikken, som de to netthandelsveteranene med fartstid fra blant annet Komplett, har etablert i første halvår i år.

– Ahoy er en nettbutikk som selger alt av båtutstyr til både båtfolk og folk i båt. Det betyr at uansett om du slår et pålestikk lettere enn du knyter skoene dine, eller ennå ikke har lært hva som er foran og bak på en fender, er Ahoy til for deg, forteller Seeberg i en pressemelding.

Lars Seeberg vil digitalisere båtbransjen
Lars Seeberg vil digitalisere båtbransjen

Seeberg og Rosenberg har lang erfaring fra netthandel og logistikk med nøkkelroller i en rekke selskaper som Komplett, MPX, Itegra og Fiberworks. Kompanjongene har høye ambisjoner for Ahoy.

Kopierer skrivefeil

Mye tyder på at Ahoy har brukt copy og paste på struktur og innhold. Fint å få en oppbygging som vi er vant med fra andre steder, men også Ahoy skriver produkter «Baugspryd» som «Baugspyd» noe som kan tyde på at noe innehold kan være kopiert ukritisk.

– I første omgang er målet å bli den ledende nettbutikken for folk i båt og båtfolk i Norge. Deretter vil vi vurdere å ta konseptet ut i nye land, sier Seeberg.

– Som båtentusiast hadde jeg observert at det var få gode nettbutikker for oss i og med båt. Vi undersøkte markedet og fant at det var på tide at noen skapte litt bølger i en bransje som virket litt digitalt umoden, sier Seeberg.

Litt for seilere

Ahoy har godt over 13.000 produkter i nettbutikken og har allerede rundet to millioner kroner i omsetning, får Båtmagasinet opplyst.

Det er egen seksjon for seilbåter, med et unødvendig trykk, fordi dette utstyret ikke har noen undergrupper. Ahoy fører utstyr fra Selden, Spinlock og Ronstan og noen andre. De har mye fra Simrad, men utstyr fra B&G er godt gjemt, og vanskelig søkbart når det er skrevet BogG.

I butikken finner du også startklokker fra Ronstan, men disse er sortert under «Styrbord side». Her er også BogG, produkter de kanskje ikke forstår.