Etappeseier til Escoffier

Gikk i mål på Kapp Verde ca. 02. UTC idag morges

Publisert Sist oppdatert

Kevin Escoffier, en veteran og tidligere vinner av Volvo Ocean Race og som nå er skipper på Team Holcim-PRB, styrte båten over mållinjen utenfor Mindelo, Kapp Verde like etter 01:00 lokal tid lørdag morgen og vant dermed første etappe i The Ocean Race .

Team Holcim - PRB kom i mål kl 02:01:59 UTC for en totaltid på etappen på 5 dager, 11 timer, 1 minutt og 59 sekunder.

Escoffier og teamet hans ledet mesteparten av den første etappen. Vinnertrekket kom etter en intens slagduell i det andre døgnet av seilasen, med Holcim-PRB og 11th Hour Racing Team som slo seg langs den spanske kysten, i en heftig vestlig vind som hadde allerede forårsaket en skade på Holcim-PRB.

Også 11th Hour Racing Team rapporterte om et spjæret forseil under en av manøvrene som tvang dem til å sakke ned for å reparere seilet og rigge en erstatning. Dette var alt Escoffier og mannskapet hans trengte for å ta ledelsen.

Som den første båten inn i Atlanterhavet kunne Holcim-PRB utnytte den lille fordelen og tok en ledelse laget aldri ville gi fra seg. I de raske seilforholdene mot Cabo Verde var laget uovervinnelige, seilte raskt og lavt. Escoffier holdt båten sin plassert mellom konkurrenten og mål, og det var ingen mulighet for å passere.

Det var en mesterlig gjennomføring etter de bekymringsfulle første timene i Middelhavet hvor teamet måtte konfrontere skader på båten.

- Reparasjonene vi har gjort har holdt, sa Escoffier på den siste dagen av etappen. - Det er noen små detaljer som vi må gjennomgå. Vi vil sjekke båten i mål, spesielt utstyret, på grunn av de sterke vindforholdene vi måtte forholde oss til i Middelhavet, men ikke noe alvorlig. Vi vil ha god tid til å fikse alt på Kapp Verde.

-Båten er flott. Vi har alltid vært raske, både oppover og nedover, sier Escoffier. - Jeg er veldig glad for å få en slik start. Det var vår første seilas sammen som fullt lag, og jeg angrer ikke på noen av valgene. De er alle flotte, og sammen gikk vi for å vinne, sier Escoffier ved bryggekanten.

Enright nummer to

Nummer to i mål var Charlie Enrights 11th Hour Racing Team, som motsto en sen utfordring fra Team Malizia på den siste dagen av etappen.

- Jeg synes konkurransen er bra, sa Enright på brygga etter å ha fullført. - Vi har raske båter, gode seilere. Det er ulike styrker og svakheter i båtene. Alle kommer til å ha sin dag, og vi tar absolutt ikke noe for gitt, men hvis vi fokuserer på det vi kan kontrollere, tror jeg vi kommer til å ha det bra. Vi ser frem til å komme i gang med neste etappe.

For Boris Herrmann setter en pallplassering det tyske laget i en trygg posisjon etter åpningen, med seks flere etapper igjen for å få poeng.

- Jeg er superfornøyd med ytelsen til båten og laget, sa en jublende Herrmann like etter målgang. - Det tok nesten tre dager før vi i det hele tatt kunne snakke med hverandre, siden båten var så høylytt og brutal under de tøffe forholdene etter starten. Så startet vi en nesten champagneseilas, ganske raskt og fint.

De tre beste IMOCA-ene kom i mål innen fem og en halv time. Fjerdeplasserte Biotherm og GUYOT environnement - Team Europe er spådd å ankomme Mindelo senere på lørdag ettermiddag.

WindWhisper leder

I VO65-klassen er det polske WindWhisper Racing Team i en sterk posisjon i spissen for flåten over Team JAJO og Mirpuri Foundation Racing Team. Alle tre skulle fullføre lørdag ettermiddag, med østerrikske Ocean Racing - Team Genova, Ambersail 2 og Viva México lenger bak.

Disse lagene konkurrerer om The Ocean Race VO65 Sprint Cup og vil sette regattaen på pause etter denne åpningsfasen til våren, når de gjenopptar seilasen i Aarhus.

For IMOCA-ene er det en kort – og travel – pause. Seillagene er pålagt å utføre reparasjoner uten bistand fra sine hjelpemannskaper på land på dette stoppestedet. The Ocean Race gjenopptas om bare få dager, med Cabo Verde-starten av etappe to til Cape Town, Sør-Afrika planlagt til onsdag ettermiddag.

Resultater

Rankings at 07:00 UTC - 21 January 2023

IMOCA 1. Team Holcim-PRB, winner leg one, finished - 5d 11h 01min 59s


2. 11th Hour Racing Team, finished - 5d 13h 50min 45s


3. Team Malizia, finished - 5d 16h 35min 21s


4. Biotherm, 219.3 miles to finish


5. GUYOT environnement - Team Europe, 51.7 miles to leader

VO65
:

1. WindWhisper Racing, 125.0 miles to finish


2. Team JAJO, 50.4 miles to leader


3. Mirpuri Foundation Race Team, 134.7 miles to leader


4. Austrian Ocean Race - Team Genova, 181.3 miles to leader

5. Ambersail 2, 211.9 miles to leader


6. Viva Mexico, 842.8 miles to leader