Aksel takker for sangen

Et samlet publikum på gårdagens Volvo/Seilas´ Frostad-foredrag sang bursdagssangen for Aksel Magdahl, midt i Stillehavet.

Publisert

En kort kommentar fra fløyseilerne her. Takk til alle som sang bursdagssang på satelitt-telefon fra Seilas-Volvo arrangementet i går, det var rørende og morsomt i all lavtrykksseilingen!!

Alle båtene har til slutt adoptert en lignende strategi, så forskjellene blir mindre enn om noen hadde prøvd å snike seg rett sørover langs New Zealand. De andre har gått bra langs baksiden av høytrykket mens vi slet litt med å komme gjennom ryggen nord av det, så noe av fordelen har blitt spist opp. Men om lavtrykket ikke er for slemt mot oss og gir oss brukbar sjø etter passering tror jeg fortsatt vi ligger godt an.

Akkurat nå er vi på den mest sårbare delen av ruten vår, helt "ute i hjørnet" og gjør lite eller ingen distanse mot isgaten. Vi skal passere

nesten midt gjennom lavtrykket, og det er litt spesielt. Jeg jobber på finjusteringene for å finne riktig vinkel ut av det, og også for å prøve å

unngå vindstillen i midten av lavtrykket uten å komme for langt sør og måtte krysse lenge.

Vår største gain må gjøres rett etter lavtrykket, før de andre slår. Senere kan vi nok sakte dra fordel av bedre vinkel enn de andre. Men vår største trussel er sjøen bak lavtrykket. Bølgene kommer sørfra og vi skal seile fort sørover. Det blir et tøft døgn nå. Om vi må bremse mye kan vi tape fordelen vi har mot Puma.

Martin Krite har akkurat tatt en time-out på dørken ved siden av meg, han fikk slått luften ut av seg av en sjø men er snart tilbake på dekk igjen. Det er ikke første gangen.

Køya til Arve og Strømberg har fått seg en "knekk". Nå blåser det 33 knop og vi seiler nesten på kryss så det er ikke den mykeste formen for seiling man kan gjøre.

Det er vanskelig å skrive i disse forholdene, kommer tilbake med mer om en dag eller to.

Hilsen fra

Aksel Magdahl

Ericsson 3

Powered by Labrador CMS