LEDER: «AkzoNobel» har seilt fra bunn til topps på fjerde etappe.

Fra bunn til topp i Volvo Ocean Race

Fjerde etappe byr på spenning, og muligheter. «AkzoNobel» har endelig fått opp farten.

Publisert Sist oppdatert
KLAFFET: AkzoNobel har truffet på veivalget, og klart å holde farten oppe.

«AkzoNobel» var laget som først var klart for Volvo Ocean Race. Det er også det eneste laget som har fått en nybygget båt, med det ser ikke ut til å hjelpe det Nederlandske laget som har vært preget av bråk, og mannskapsbytte. Skade på riggen førte til sisteplass på tredje etappe, og nest sist sammenlagt.  

Fra bunn til topp

«AkzoNobel» var også sjakk ut fra starten på fjerde etappe ut fra Melbourne i går, men i løpet av natten, har båten avansert.

Østover gjennom Bass-stredet har jibbene klaffet for AkzoNobel og fra å ligge 7,5 nm bak leder, seilt seg opp, til å ligge 5 nm foran nummer to, «Dongfeng».

Over en rygg

Men AkzoNobel er alt fra trygg i tet. Båten har sammen med «Dongfeng» og «Turn the Tide on Plastic» valgt en mer østlig kurs, lengre fra land. Feltet må over en rygg av lite vind, før de får vinden rett i trynet. «AkzoNobel» vil nå denne ryggen først, men bredden på ryggen ser større ut for «Mapfre» som leder over all.

Men ryggen trekker seg nordøstover, og vil skape utfordringer. Det blir spennende å se hvem som har gjort det riktige valget i døgnet fremover. 

 

Plassering onsdag morgen

1. AkzoNobel

2. Dongfeng +1,8 nm

3 Vestas +2,4 nm

4 Mapfre +5,5 nm

5 Scallywag +5,7 nm

6 Brunel + 6,9 nm

7 Turn the Tide on Plastic +9,3 nm

TRACKING: Feltet skal over en rygg med lett vind. Denne ryggen beveger seg sakte nord-øst over.