Al Capone i teten

Etter å ha passert sjetéen som ca 30. båt har «Al Capone» nå tatt en klar ledelse blant enskrgsbåtene. Bare trimaranen «Camilla» ligger foran med ca 500 meter.

Publisert

Terje Kjær forteller til Seilas at målet var å lede feltet ved Filtvedt, og det gjorde båten etter å seilt fra alle utover Drøbaksundet i natt. Båten ble i likhet med de andre liggende lenge før de kom seg gjennom sjetéen ved Storsand og Kjær forteller at mange måtte bruke motor for å hindre at de ble ført på land.

- Men vi opplevde også mye irriterende juks, sier Kjær som reagerer på at folk benyttet farten båtene fikk ved motorbruken til å seile seg frem i feltet.

«Al Capone» gikk som et tog da vestavinden dukket opp og hadde på det meste 7.6 knop i loggen. Nå går det tregere og båten gjør i øyeblikket ca 3 knop. Fremover ser det ut til å være helt vndstille. Einar Sisseners båt ligger nå på nordsiden av Bastø. «Fram XV» lgger ca 1.5 nm bak, tvers av Gullholmen, men har mer vnd og gjør nærmere 8 knop.

V70 «Ericsson» ligger i vindstilla rett nord for Filtvedt omgitt av mindre båter. - Dette er ikke forhold for oss, sier Christian Løken ombord på båten. - Den er vanskelig å styre i denne lette vinden, sier han

Seilas.no gir bringer fortløpende nyheter fra Færderseilasen fra start til mål. Følg med på plasseringer, vindskift og annet som skjer under seilasen.

Powered by Labrador CMS