Mathias Berthet og Alex Frank-Penty gjør det bra i 29er EM
Mathias Berthet og Alex Frank-Penty gjør det bra i 29er EM

God plassering i mesterskapsdebut

Mathias Berthet og Alex Frank-Penty viser særs lovende takter i 29er

Publisert Sist oppdatert

Berthet og Frank-Penty lå an til merdalje i 29er EM før lørdagens seilaser, men 25. og 23.  plasser i lett vind til tross for gode starter gjorde det vanskelig å holde plasseringen. 29er er en vanskelig teknisk båt, spesielt i lett vind og det gir fartsoverskudd for dem som har mest erfaring i klassen.

5. plass til slutt.

Søndag var Mathias og Alex offensive og klatret opp til 5 plass etter 6. plass i den siste seilasen som dessverre ble dagens eneste grunnet lite vind. Det er all grunn til å være fornøyd med de unge seilerne i deres første internasjonal mesterskap sammen og den første sesongen i 29er. De slår sølv- og bronsevinnerne fra årets VM og mange andre sterke seilere. De har vist at de med enkelte gode plasseringer også kan kjempe i toppen.

God støtte fra klasseklubb og foreldere.

Takket være god innsats fra klasseklubben og foreldrene har denne 29er generasjonen store muligheter. Det er bare å glede seg!

Også annet som har skjedd i helgen

Det har også vært andre begivenheter denne helgen. Lars Johan Brodtkorb tok 5. plass i Finnjollenes verdensmesterskp for juniorer, en regatta som ble vunnet av finnen Oskari Muhonen.  

I VM Laser Radial ble Marit Bouwemaster fra Nederland verdensmester, men vår Line Flem Høst ble 38.