Alex igang igjen

Alex Thomson er underveis igjen, 450 nm bak lederne, selv om noe arbeid gjenstår.

Publisert Sist oppdatert

–- Jeg har nå seil oppe og seiler i riktig retning, sier Alex Thomson som er med i kampen igjen etter å ha gjennomført det meste av reparasjonene på sin IMOCA 60 «HUGO BOSS»

Ved hjelp av teamet, ledet av designansvarlig Pete Hobson, sammen konstruktørene VPLP og selskapet Gurit, en ledende leverandør av kompositt materialer, har 46 år gamle Alex Thomson gjennomført det meste av reparasjonene som viste seg å vær mer omfattende enn først antatt.

– Det har vært et par tøffe dager, veldig mye arbeid - skjæring, sliping, sliping, liming og det er fortsatt mye mer å gjøre. men skroget er nå stabilt, uten strukturelle bevegelser, så jeg kan seile under disse moderate forholdene, i riktig retning.

Skott med sprekker

Båten har et langsgående skott mellom dekk og skrog foran masten. I dette skottet har det oppstått omfattende sprekker. Thomson limer på tilpassete karbonfiberplater over sprekkene.

– Der hvor jeg er nå har jeg vært her før, og alt du da kan gjøre er å komme deg på beina igjen og se fremover. Jeg har sannsynligvis fortsatt halvannen natt med jobb å gjøre, men når jeg ser på været, vil de neste dagene være ganske lette, så det er gode forhold for meg til å fullføre jobben.

Plassering tirsdag morgen, 24. november.
Plassering tirsdag morgen, 24. november.

Faller på resultatlisten

Charlie Dalin leder Vendee Globe seilas, 41 nautiske mil forn Thomas Ruyant. Jean Le Cam ligger på 3.plass foran Kevin Escoffier. Alex Thomson er nå på 7. plass 456 nm bak ledende Ruyant. Farten har falt, og feltet seiler seg inn i et område med mindre vind. Louis Burton har en annen strategi, og seiler en kortere vei sydover for å seile på vestsiden av et høytrykk som kan stoppe hans konkurrenter.

Fersk film som viser Thomson fikse båtens strukturelle skader.