«Game not over» for Thomson

Kan tape 1000 nautiske mil, men har lang tid til å ta igjen det tapte.

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson snakket med teamet sitt søndag kveld for å gi en oppdatering om sine tanker og planer når han nå er i gang med å reparere en ødelagt langsgående stringer nær baugen til HUGO BOSS.

Hei alle sammen,

Det var litt av et sjokk i begynnelsen, men det kunne åpenbart ha vært mye verre. Det kan repareres, og vi er ennå ikke nådd Sørishavet. Den første delen av hele jobben har vært å rapportere hva som har skjedd.

Det er mye lettere i dag med kommunikasjon. Så jeg ringer til Ross som fikk den rette gruppen mennesker sammen - designerne, ingeniørene, teamet vårt - og så mottar de informasjonen, og mens den informasjonen blir fordøyd av dem, kunne jeg sove. Etter seks timers søvn var jeg klar. Så begynte vi å gjennomgå reparasjonsplanen slik at jeg kunne forstå det og stille de riktige spørsmålene. Den første delen har vært å stabilisere skroget slik at det var mulig å foreta skjæring, liming og bolting. Det er gjort nå, og det er laminert. Den neste delen er å få resten av reparasjonen preppet. Jeg måtte samle alt materialet og gjøre så mye av skjæringen mens det fremdeles er lett. Jeg har fortsatt et par timer med lys igjen, så jeg planlegger å gjøre skjæringen, resten av arbeidet foregår i baugen der det er mørkt uansett.

Det er veldig fuktig, og det er ganske vanskelig å jobbe der fremme. Men vi har ganske mange materialer - epoxy som herder under vann, som dermed er et lim som kan takle fuktige forhold - slik at materialene kan binde seg ordentlig. Jeg er inne i en god rytme nå, så jeg vil fortsette så lenge jeg kan. Det er en ganske komplisert jobb, så jeg kan ikke skynde meg, men må sørge for at alt er riktig.

Jeg er selvsagt skuffet, men dette er Vendée Globe. Dette er hva det innebærer. Du må kunne takle disse tingene. Dette er grunnen til at vi har med materialer og verktøy, og derfor er vi generelt er ganske gode til å kunne takle slike utfordringer. Normalt ville jeg ha følt jeg meg sint og trist og emosjonell, men det gjør jeg ikke denne gangen. Jeg trenger bare å fortsette med jobben. Jeg er sikker på at følelsene på et tidspunkt kommer frem, men foreløpig er det bare en ting å gjøre, og det er å få jobben gjort så godt jeg kan. Jeg vil gjøre alt som trengs for å fortsette seilasen

PLASSERING: Alex Thomson har falt ned til fjerdeplass, mens Charlie Daling spiser seg inn på Thomas Ruyant i tet.
PLASSERING: Alex Thomson har falt ned til fjerdeplass, mens Charlie Daling spiser seg inn på Thomas Ruyant i tet.