Alex Thomson øker ledelsen

Endelig kan Vendee Globe-seilerne seile på samme halser, med forutsigbare dager fremover.

Publisert

Alex Thomson har en ledelse på 127 nm over Thomas Ruyant som for øyeblikket er hans største trussel. Den erfarende engelske solsoseileren har seil 394 nm siste døgn, 16,5 knop i snitt. Thomson valgte å seile nærmere øyet på den tropiske stormen Theta, og hadde over 60 knop på vindmåleren. Enda tøffere spor valgte Jean Le Cam med sin båt fra 2007, og var i ledelse på søndag, men nå har båtene i tet gode forhold, og får gleden av sine foiler, noe Le Cam ikke har.

IMPONERER: Damien Seguin, men gull fra Paralympics i 2.4 mR viser at han håndterer også en IMOCA svært godt.

Gode prestasjoner

Benjamin Dutreux er også en som nå gjerne ville hatt foiler. 29 åringen seiler også en Farr fra 2007, og ligger på en overraskende sterk 4. plass, 141,6 nm bak Thomson. Også Damien Seguin, som bare har en hånd, imponerer. Han ligger på 7. plass, og seiler også uten foiler.

Båtene som ligger i kjølvannet av båtene i tet har fått mindre vind, mens de som lå lengre bak, har valgt en mer østlig kurs, fått kortere vei, og får en dytt av det som er igjen av Theta.

Det ser ut til å bli en rask vei gjennom stillebeltet, og prognosene for Sør Atlanterhavet ser også optimistisk ut for båtene i tet.

SKADET: «Charal» er i havn hvor skadene blir vurdert.
REVNET: Kojiro Shiraishi har fått en stor skade i toppen av sitt storseil.

Ødelagt strorseil

Kojiro Shiraishi fra Japan har fått ødelagt hele toppen av sitt storseil. Han har fått seilet ned, og er i kontakt med seilmaker med tanke på å få seilet reparert. Shiraishi seiler søsterbåten av «Charal», og har også valgt North Sails.

Jeremie Beyou var tilbake i havn på lørdag hvor båten straks ble undersøkt. Hans mål var ikke å gjennomføre Vendee Globe, men å vinne. Den sjanser er nå borte. Hva han kan få til er å sette ny rekord rundt jorda. Han kan også sette en rekke rekorder under veis.

POSISJON: Ledelse og feltets plassering søndag ettermiddag.