Alinghi seilte løpet på to og en halv time

Regattaledelsen for America´s ville gjerne ha en testseilas før det braker løs mandag, og lot «Alinghi» seile banen under simulert regattamodus. Det gikk raskt unna selv om vinden var laber.

Publisert

Etter et par prøvestarter la «Alinghi» idag ut på en bane like lang som det som venter seilerne når de 33. seilaser om America´s Cup starter mandag. Distansen til kryssmerket er 20 nautiske mil, og ettersom banen bare er en runde er den toitale lengden 40 nautiske mil.

I kun 3.5 knops vind, la «Alinghi» avgårde med ett skrog ute av vannet. Etter en time og 25 minutter er båten bare to nautiske mil fra kryssmerket. Like etterpå runder den, men er ikke synlig fra startlinjen. Mindre enn en time senere fosser «Alinghi» mot mål, med gennakeren satt og igjen med et skrog ute av vannet.

I bare 7 knops vind, ca 3.5 m/sek, gjør Alinghi 21 knop. «Alinghi» har da gjennomført den 40 nautiske mil lange banen på to og en halv time. Det tilsvarer 16 knop i gjennomsnittsfart i luftlinje. Gjennom vannet er hastigheten adskillig høyere, trolig nærmere 25 knop.

Regattastart kl 10.06 norsk tid mandag. Eurosport sender direkte fra America´s Cup i Valencia.

Se America´s Cup hjemmeside her

Les intervjuet med regattasjefen Harold Bennett her

Les seilingsbestemmelsene her

Powered by Labrador CMS