Alle tiders Starfelt på Bahamas

Sol og 12-15 knops vind ga en perfekt start på Star Sailors League Finals på Bahamas der en norsk veteran var med å prege seilasene.

Publisert

Eivind Melleby var tilbake i Staren for første gang siden 4. plassen under OL i London for mer enn ett år siden, men han har ikke glemt gamle kunster og var meg å prege åpningsdagen på den nyetablerte Star Sailors League. Med amerikanske Mark Strube som mannskap startet han den første seilasen beskjedent, men seilte seg opp gjennom hele seilasen og endte på en sterkt 3. plass bak italienske Diego Negri og den nybakte verdensmesteren i Laser, Robert Scheidt.

Mark Strube og Eivind Melleby

I de to  neste seilasene gikk det tyngre for Melleby og Strube, men i den fjerde og siste for dagen var den norsk-amerikanske båten med og kjempet om seieren helt til mål. Kun to sekunder sikilte de fem første båtene i mål. Melleby/Strube ble nummer fire og ligger etter første dags seilaser på 5. plass i det sterke feltet.

Mellebys vanlige makker, Petter Mørland Pedersen seiler i denne regattaen med debutanten Ed Wright GBR, som kommer rett fra Finnjolleklassen. De fikk en bra sart på regattaen og viste glimrende unnavind seiling.

Ed Wright og Petter Mørland Pedersen

De ti beste lagene etter ni seilaser går videre til finaleseilasene. Regattaen avsluttes 8. desember, og du kan følge regattaen live her

Powered by Labrador CMS