Test fra arkivet: Alo Mikkel 30

Mikkel 30 har elegante linjer.

Helnorsk halvtonner

Mikkel 30 ble aldri en halvtonner som markerte seg på regattabanen, men 30-foteren ble en velseilende turbåt som i sin tid konkurrerte mot Scampi, Ballad og Caomfort 30.

Publisert Sist oppdatert

Her er en klassiker til glede for nye lesere. I Seilas 11-1976 presenterte vi Mikkel 30 i Seilas over fire sider. Det var Henrich Nissen-Lie som skrev testen. Båtens konstruktør Freddy Mikkelsen fikk oppdrag året etter å konstruere en ny 1/4-tonner for Alo, en båt som fikk navnet Alo Mikkel 26. Mikkel fikk også etter hvert navnet Alo Mikkel 30. Båten koster 140 000 ny, men ble også levert i halvfabrikat til under 60 000 kroner.

Da Freddy Mikkelsen fikk sin vakre halvtonner i produksjon hos Arma Båt i Fredrikstad, var allerede de svenske konkurrentene godt etablert i markedet. Konkurransen var blitt hard og det skulle mye til å hevde seg på regattabanen. Synd, for «Mikkel 30» var en både vakker og vellykket konstruksjon som hadde fortjent bedre. Lanseringen var imidlertid temmelig mislykket. Den første båten ble vist halvferdig på Båter i Sjøen i 1975. Vår prøvebåt ble bygget året etter og da var den blitt slik konstruktøren og produsenten mente den skulle være.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER