Alpinister mot seilere i Ski-Yachting

Mange kjente alpinister og seilere er på plass når 141 deltakere stiller øverst i Tryvannskleiva i ettermiddag. Følg Melges 24 klassen live imorgen fra denne artikkelen.

Publisert

Årets Musto-Millet Ski-Yachting er utvidet med F-18 klassen som erstatter First Class 8. Ellers blir det igjen Melges 24 og 11 meterne som setter preg på regattaen.

Melges klassen blir igjen den største med 13 båter og her stiller også de mest profilerte alpinistene. Igjen har gode seilere sikret støtte fra de beste slalomkjørerne. Herman Horn Johannessen har for eksempel i tillegg de faste Jan Borø og Stian Næss Rørvik med seg Yvonne Lunde og Kjetil André Aamodt. Lasse Kjus og Hans Petter Buraas er i sseg selv vanskelige å slå i bakken, mens Jørgen Heje som vanlig har med seg et kobbel gode allroundere som Peik Christensen, Elisabeth Økern, Knut G. Heje og Axel Wroll Evensen. Kristian Nergaard er selv en dreven alpinist og med Anniken Murstad, einar Bøhmer og Lars Bjørge på laget i tillegg til den gode seileren blir dette et lag en må se opp for på sammenlagtlisten når plasseringene i slalombakken og på regattabanen skal slås sammen.

En av deltakerne i årets regatta har medalje fra OL i Vancouver. det er Hedda Berntsen som tok sølv i ski cross i Whistler Mountain. Hun seiler med Lovisa Plotz, Aleksander Brekke, Christian Goulignac og Hans-Kristian Hage.

Et lag som baserer seg nesten utelukkende på sine seilferdigheter er Eivind Melleby, Espen Stokkeland, Petrus Eide, Anders Stenhagen og Lars Horn Johannessen.

Formula 18 klassen teller åtte båter. Her er det ikke så lett for gjestende alpinister for med bare to mann i bestninger er man avhengig av spisskompetanse fra seilerne. Klassesjefen Harald Blom Bakke og Anders Myhre er kanskje de fremset favorittene her.

Syv 11 metere deltar i helgen. Her blir Ludvig Daae et spennende navn. At han kan seile vet vi jo, og som eier av et alpinanlegg på Ljanskollen er det trolig at han også behersker slalomskiene. Hans deltar i Ski-yachting på «Askerekspressen». Båten med navnet «Kollen-Hopp» indikerer i hvert fall en nærhete til skimiljøet, men går man deltakerlisten etter i sømmene, er det i hvert fall ingen kjente hoppere å finne.

Strålende vær og bra vind er spådd til helgen, men har du ikke båten klar for å dra ut å se på, kan du følge Melges 24 klassen fra slag til slag her

Powered by Labrador CMS