Høydepunkter dag 2 Prada Cup

Britene fortsetter å dominere

Nå behersker Ben Ainslie og laget også lettvær

Publisert Sist oppdatert

Det britiske Ineos teamet har forbedret seg drastisk siden de katastrofale seilasene i Auckland før jul. Vi så i de første seilasene i Prada Cup natt til fredag at britene var på høyden, og vel så det, med sine amerikanske og italienske rivaler som begge ble beseiret i de to første seilasene, men skipper og rormann Sir Ben AInslie var fremdeles bekymret over båtens lettværsegenskaper. Han hadde friskt i minne hvordan båten han ble leggende i vannet, mens konkurrentene letter på foilene og fløy avgårde i femdobbelt hastighet.

Ben Ainslie til rors, her i SailGP

I nattens seilaser møttes først American Magic og Luna Rossa Prada Pirelli Team, en ny duell mellom Dean Barker hos amerikanerne og David Spithill som nå er en av to rormenn på det italienske laget. Den andre er Fransesco Bruni som betjener henholdsvis styrbord og babord ratt. I denne seilasen dominerte italienerne fra start og var på det meste mer enn en legg foran. Begge båtene falt hyppig ned fra foilene, men Luna Rossa var gjennomgående kvikkere til å løfte seg igjen. Til slutt brøt amerikanerne seilasen for å forberede seg til dagens seilas nummer to, den første i round robin to mot Ineos Team UK.

Tok kontroll fra start

Ben Ainsie vant starten klart og etterlot seg en amerikansk båt liggende fast i vannet mens hans «Britannia» opparbeidet et stort forsprang på første kryss. Amerikanernes «Patriot» kom etter hvert i gang og ved starten på unnavinds leggen ble begge båtene liggende, og det så en stund ut til at Dean Barker & Co hadde mulighet til å innhente konkurrenten. I motsetning til i regattaen før jul, var det nå imidlertid «Britannia» som kom seg raskest på foilene igjen, og britene opparbeidet på nytt et stort forsprang. Seilasen ble redusert fra tre til to runder, likevel ble det kamp mot klokken for britene som kunne gå i mål mindre enn to minutter før maksimaltiden løp ut.

Ubeseirede briter

Fra å være underdogs er britene nå favoritter til å vinne Prada Cup og med det retten til å møte Emirates Team New Zealand i kampen om selve America's Cup. Den enorme utviklingen som har funnet sted for det britiske teamet på kort tid, viser imidlertid at ting endrer seg fort i dette selskapet. Alle lagene jobber kontinuerlig for forbedringer, så det er ennå tidlig å ta noe for gitt.

Stillingen så langt:

Ineos Team UK 3-0

Luna Rossa Prada Pirelli Team 1-1

New York Yacht Club American Magic 0-3