Ben Ainslie seiler SailGP

Det engelske America’s Cup laget blir også et SailGP-lag.

Publisert Sist oppdatert

SailGP ble etablert i 2018, og arrangert for første gang i 2019, og er det America’s Cup kunne ha blitt om andre enn Team New Zealand hadde vunnet. SailGP er organisert av Sir Russell Coutts og finansiert av Larry Ellison. Båtene som deltar er dominert av America’s Cup seilere, men Ben Ainslie er den første som også satser på å seile neste America’s Cup. Ineos Team UK er også den første lag-sponsoren til lagene som deltar i SailGP. Frem til nå er gildet blitt betalt av arrangøren som håper på å skape seilingens svar på Formula 1.

LES: «Britannia» sjøsatt

Katamaraner

Lagene seiler helt like 50-fots katamaraner i SailGP. Båtene er en videreutvikling av AC 50 som ble brukt under America’s Cup 2017. I neste America’s Cup vil det bl seilt AC 75, foilende enskrogsbåter hvor hvert lag utvikler sin egen båt. Det engelske SailGP-laget ble nummer 4 av 6 lag. Best ble til slutt Tom Slingsby som seilte for Australia, foran Nathan Outteridge som seilet for Japan. 

Starter i februar

Første runde arrangeres i Sydney, 28-29 februar. Neste to runder er i USA, San Francisco 2.-3. mai, og New York 12.-13. juni, og fortsetter i Europa med seiling i Cowes 14.-15- august. Hva som skjer etter det er ikke avgjort.

LES: Sail GP – kanskje til Skandinavia

AC75: INEOS bruker mye penger på seiling. Ben Ainslies båt for America's Cup ble lansert tidligere i år.