- World Sailing trenger doublehanded mer enn omvendt

Det sier Seilmagasinets lørdagsgjest Knut Frostad i et intervju med Mikkel Thommessen.

Publisert

Knut Frostad har meninger om mye, men få er i samme grad meningsberettiget. Fra sin posisjon som leder av et verdensledende selskap som produserer elektronikk til lyst -og regattabåter, som seiler og senere leder av Volvo Ocean Race og norsk deltaker i OL to ganger, har han kunnskaper og et kontaktnett som fåS. Han er en det blir lyttet til.

Spår stor fremtid for doublehanded mixed offshore seiling

I dette intervjuet snakker han entusiastisk om fremtiden til shorthanded seiling, om hvordan World Sailing burde omfavne offshore seiling med blandet mannskap, noe som samtidig vil være et løft for kvinneseiling. - Offshore kan jentene konkurrere med gutta på like vilkår. Det har vi mange eksempler på, sier Frostad. Når han ser medieoppmerksomheten for Vendee Globe og for enkelte av seilerne der og sammenligner med interessen for OL klassene, er han tydelig på at World Sailing i fremtiden ikke skal basere seg på lisensinntektene fra OL til å drive organisasjonen. - Det er ikke bærekraftig på sikt, sier Frostad som mener at dersom IOC nå godkjenner klassene WS vedtok i 2018, vil det være fullt mulig å etablere en god klasse for doublehanded mixed offshore i 2024.

Se intervjuet med Knut Frostad og få med deg hans velfunderte betraktinger som på grunn av at mange av våre lesere av stoff om World Sailing er engelsktalende, gjøres på engelsk.

Knut Frostad tror på tomanns seilas