LRPP mot ETNZ

America's Cup feberen stiger

Duellantene følger hverandre som skygger. Og spenningen øker

Publisert Sist oppdatert

Dag 3, 36. America's Cup

Den tredje dagen med America's Cup seilaser så for første gang at båten med styrbord inngang vant starten. Det skjedde ikke bare i en, men i begge seilasene. Luna Rossa Prada Pirelli kom klart best ut i den første, etter at hjemmefavoritten hadde feilberegnet avstanden til startlinjen. Spithill/Bruni tok øyeblikkelig 200 meters ledelse som de holdt gjennom hele seilasen som balanserte mellom 7 og 9 knops vind. Pete Burling og hans Emirates Team New Zealand var imidlertid ikke mer enn 18 sekunder bak i mål,

I den andre seilasen var rollene reversert. Emirates Team New Zealand traff med timingen, mens Luna Rossa ble liggende igjen, bare så vidt i stand til å løfte seg på foilene. Hjemmelagets forsprang økte gjennom hele seilasen og i mål skilte hele 1 minutt, 41 sekunder. Forskjellen mellom første og annen seilas er at mens New Zealand klarte å henge godt med i den første, ble italienerne totalt utseilt i den andre.

Det blir mer og mer klart at startene er helt avgjørende for utfallet av disse seilasene og at hva som skjer senere blir mer og mer irrelevant så lenge begge båtene klarer å holde seg på foilene og unngå store feil. Stillingen er nå 3-3 og regattaen fortsetter med to seilaser daglig til en av båtene har vunnet syv seilaser. Så langt følger båtene hverandre som skygger ved å vinne hver annen seilas, men man spør seg om når et av lagene bukker under for presset? I mellomtiden stiger spenningen og America's Cup har aldri vært mer dramatisk.