Emirates Team New Zealand skal forsvare America's Cup med Te Rehutai
Emirates Team New Zealand skal forsvare America's Cup med Te Rehutai

COVID-19 krever utsettelse av America's Cup starten

Ingen seilaser før tidligst 10. mars

Publisert

På grunn av den siste nedstengningen i Auckland som følge av at en 21 år gammel mann hadde besøkt flere steder mens han var smittsom av COVID-19 gjennomføres nå en nedstengning i byen på nivå 3 som krever at folk blir hjemme og at biblioteker, museer, kinoer, serveringssteder, treningssentre, bassenger, lekeplasser og markeder stenges ned. New Zealand har et COVID-19 varslingssystem med 4 nivåer, hvor hvert varslings nivå definerer hvilke tiltak som blir tatt. America's Cup Events, ACE har tatt konsekvensen av dette og utsetter nå starten på regattaen til 10. mars.

Formålet med denne tidlige avgjørelsen fra ACE, er i det minste å gi en viss sikkerhet i planleggingen for alle interessenter, særlig ettersom det ikke er kjent om regjeringen vil utvide nedstengningene. - ACE har alltid sagt de ønsker å holde så mye av seilasene på nivå 1-restriksjoner som mulig, sa ACE lederen Tina Symmans. - Men for å være forsiktig, vil ACE søke om tillatelse til å arrangere så sant man kommer under nivå 3 for å holde så mange alternativer åpne som mulig. Seilasene vil Imidlertid uansett nå ikke finne sted før tidligst 10. mars, sier hun.

Den 36. America's Cup regattaen var planlagt 6., 7., 10., 12., 13., 14. og 15. mars. Hvis seilingen nå først kan komme i gang 10. mars, vil man opprettholde seiling fra 12. til 15. mars.