Race Day 5 Emirates Team New Zealand, Luna Rossa Prada Pirelli Team

Hjemmelaget én seier fra America's Cup

Dagenes eneste seilas, finalens jevneste og mest spennende til nå.

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren klarte kun å gjennomføre én seilas på banen tett ved Auckland idag. Vinden droppet etter første seilas og kom ikke stabilt tilbake innen tidsfristen klokken 1800 lokal tid.

I dagens ene seilas blåste det 12-15 knops vind med mange vindkantringer. Begge båtene startet med J3, altså en mindre fokk.

Båtene kom temmelig likt ut fra start og innledet et gigantisk matchrace der konkurrentene fulgte hverandre som skygger hele den første kryssen. Ledelsen skiftet flere ganger og ved kryssmerket var Luna Rossa Prada Pirelli foran med ett sekund. Italienerne åpnet opp litt på lensen og økte forspranget til åtte sekunder. Fremdeles en helt åpen seilas. Igjen en meget spennende og tett kryss med et forsprang til LRPP på ni sekunder etter halvseilt løp. ETNZ pustet konkurrenten i nakken hele lensen, men Spithill og Bruni tok et klassisk matchgrep rett før runding og presset ETNZ ut på layline før den siste jibben mot merket. LRPPs forsprang etter to runder var tre sekunder. På den siste kryssen lot Italienerne ETNZ slippe fri på styrbordsiden mens de selv satset på babord. Det skulle vise seg å bli en kostbar feil. En vindkantring til styrbgord, og halvveis på kryssen var ETNZ foran. Da båtene møttes var rollene snudd. New Zealands forsprang ved kryssmerket var 18 sekunder og på lensen var ETNZ ustoppelig. I mål var avstanden 30 sekunder. 6-3 og matchball til hjemmelaget som har vunnet de fire siste seilasene. En seier er nok til å sikre at pokalen holder seg i New Zealand.

Dagens pressekonferanse etter seilas 9

På grunn av vindforholdene, lett og ustabil vind, ble dagens andre seilas avlyst. Nå har seilerne på begge lagene litt å sove på før morgendagen.