Emirates Team New Zealand utlignet i Auckland

Uavgjort i Auckland

Luna Rossa Prada Pirelli og Emirates Team New Zealand tok hver sin seier i dag

Publisert Sist oppdatert

Dagens første seilas i den 36. America's Cup regattaen ga italienerne god grunn til å smile. Etter en jevn start tok Spithill og Bruni kontroll og ledet hele veien rundt banen. 10, 13, 27, 22 og 38 sekunders forsprang på Luna Rossa Prada Pirelli som var 37 sekunder foran i mål. De utrolige båtene holdt nærmere 40 knops fart i vindstyrke ned mot minimumsgrensen på 6.5 knop, g det så ut som om den italienske båten hadde et lite overskudd med bedre høyde på kryssen.

Dagens andre seilas viste hvor lite det er som skiller seier og nederlag. Hjemmefavoritten Pete Burling vant starten fra le og tvang Spithill/Bruni til et tidlig slag. Ved første merket var ledelsen til Emirates Team New Zealand på ni sekunder, men en feilberegning fra Luna Rossa i en jibb før neste runding åpnet forspranget til 34 sekunder. Deretter var det bare å spa på for New Zealand som økte jevnt og trutt til et forsprang på 1.03 i mål.

Nå er det 2-2 og like vanskelig å spå vinneren av America's Cup. Slik Emirates Team New Zealand i går ikke viste det fartsoverskuddet man på forhånd hadde forventet, klarte ikke Luna Rossa Prada Pirelli å bygge videre på det overtaket de tilsynelatende hadde i dagens første lettvindsseilas.

America's eksperten Luca Devoti blir med oss senere i dag for å dele sine inntrykk med våre lesere.

Seilasene fortsetter i morgen da det også er spådd lett vind.