America's Cup

Fight om avgjørende seier.

Peter Burling og Emirates Team New Zealand har vunnet de 35. seilaser om America’s Cup.

Burling og mannskapet lot seg ikke stoppe i den 9. matchen og sikret "The Auld Mug» med god margin

Publisert Sist oppdatert

Peter Burling og Emirates Team New Zealand sikret idag Kiwiene seier på the Great Sound i Bermuda i de 35. seilaser om verdens eldste aktive sportstrofé, America's Cup. seilt om for første gang i 1851. Det var første gang siden 2000 at et lag fra seilernasjonen New Zealand vant det prestisjefylte trofeet.

Vant åtte av ni seilaser

Emirates Team New Zealand vant åtte av de ni seilasene som ble seilt, men ORACLE TEAM USA hadde et bonuspoeng fra start, slik at den endelige skåringsstatistikken viser 7-1. New Zealand skal nå stå for de 36. seilases om America's Cup og en hel seilerverden spør seg om hvilken endringer New Zealenderne vil komme til å gjøre. Det vi vet er at The Royal New Zealand Yacht Squadron har akseptert Circolo della Vela Sicilia som Challenger of Record for de 36. seilaser om America's Cup. Det betyr at Luna Rossa er tilbale i America's Cup

Jevn start

Båtene kom likt ut fra start i den niende seilasen, men ORACLE TEAM USA hadde en knapp ledelse ved første merke, en ledelse som forsvant på det andre strekket. Burling viste deretter ingen tegn til nerver, men Spithill og ORACLE TEAM USA mannskapet ga aldri opp og pushet hardere enn noen gang for å ta regattaen til en tiende seilas, men uten å lykkes. 

New Zealand økte ledelsen

Ved tredje merke var ledelsen 26 og ved fjerde helt oppe i 34 sekunder, og med mindre Burling og hans Emirates Team New Zealand gikk på alvorlige feil, var løpet kjørt for pokalforsvarerne. ORACLE TEAM USA greide midlertidig å korte ned på forspranget, men i mål var Emirates Team New Zealand 55 sekunder foran det amerikanske laget.