TIL BERMUDA: Seilingen med Moth-jollen har nå brakt Bror With til smørøyet av internasjonal seilsport, til America?s Cup på Bermuda.
TIL BERMUDA: Seilingen med Moth-jollen har nå brakt Bror With til smørøyet av internasjonal seilsport, til America?s Cup på Bermuda.

Asker-seiler med drømmejobb

Bror With fløy høyt på foiler i Blakstadbukta i Mothen sin sommeren 2015. I slutten av april flyr han til Bermuda for å slutte seg til America’s Cup-laget «Artemis».

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg veldig. Det blir sykt spennende, sier Bror With fra Asker, sønnen til ikke ukjente Christen With.

Bror fikk nylig en arbeidskontrakt med det svenske Artemis-laget, som er et av de seks lagene som satser på å vinne America’s Cup i 2017. Den unge Asker-seileren skal inngå som en del av lagets «shore-crew» frem til cupen er over for «Artemis’» del – enten ved at de blir slått ut i kvalifiseringen eller kommer helt til finalen.

Laget holder til på Bermuda, der også selve America’s Cup-finalen skal foregå om et drøyt år. Og dit reiser Bror With for et års arbeid.

Traff Fredrik Lööf i Asker

Bror With begynte i fjor sommer å seile en Moth-jolle med foiler som han suste rundt med utenfor Blakstadtangen i Asker. Der seilte også den svenske OL-mesteren i Star fra 2012 og en av nøkkelpersonene i det svenske Artemis-laget, Fredrik Lööf, med sin Moth, som han trente med for å lære seg å seile med foiler. Lööf og familien hans kjøpte i 2015 et hus rett ved siden av Blakstadtangen og er i ferd med å bli en del av miljøet i Asker Seilforening.

De to foilbårne seilerne kom i prat og ble kjente, og dette har nå brakt den unge Asker-seileren til et av smørøyene innen internasjonal seiling.

– Ja, jeg kunne ikke si nei til et slikt tilbud. Jeg kommer til å lære enormt mye, for selv om jeg ikke skal seile på de store båtene, kommer jeg tett på dette kunnskapsrike miljøet. Det skal bli utrolig spennende, både med tanke på min egen karriere som seiler, men også som en del av familiebedriften With Marine AS, sier Bror.

En annen liga

Det nærmeste han kommer de store katamaranene som skal seile om det gjeve trofeet, blir å delta i riggingen av dem og å frakte mannskaper ut og inn til båtene.

– Å seile om bord der er en helt annen liga. De gutta er enormt sterke. Det å seile slike båter er utrolig fysisk krevende, sier Bror With.

Selv vil han få over sin egen Moth som han kan seile med når han ikke er på jobb, men laget har også noen 20 fots Nacra katamaraner med foiler som han kan seile med.

– Jeg synes dette med foiler og å seile fort er veldig spennende, sier Bror With som gleder seg enormt til å sette kurs for Bermuda i slutten av april.