INEOS Team UK vant den sjette starten

Håp i INEOS-teamet

Vant starten og tok sin første seier

Publisert

Dagens seilaser i Prada Cup 20. februar

Starten betyr alt og igjen så vi at den som vant starten kunne kontrollere resten av seilasen. I dagens første seilas var begge båtene tidlig. Ingen måtte derfor starte på nytt, men Luna Rossa Prada Pirelli greide på påføre britene en straff ved at Ben Ainslie. & Co presset seg mellom LRPP og styrbord startbøye. Dommeren dømte INEOS for å være for tett på konkurrenten i le og ble dømt en 50 meters straff. Det betydde at INEOS måtte gi fra seg en knapp ledelse, og LRPP kom foran. Denne ledelsen ga Jimmy Spithill og hans italienske mannskap aldri fra seg. Det var et race der "the rich get richer"! og i mål var differansen hele 1.20 min. i favør av LRPP. Kroppsspråket hos Ben Ainslie sa alt; britene var fortvilelsen nær. 0-5 og LRPP var kun to seire fra America'as Cup finalen.

Overtak til INEOS

I dagens andre seilas kom båtene greit av gårde med INEOS Team forenom i le. Ainslie reide å presse båten opp og tvang LRPP til å slå. Da båten møttes første gang, med LRPP for styrbords halser, kunne INEOS slå rett i baugen. Det avgjorde seilasen, og INEOS bygget seg opp et pent forsprang som ved siste runding av lensemerket var på 32 sekunder. På den siste kryssen kom imidlertid italienerne kraftig innpå og før dden aller siste lensen var forspranget kutten ned ti syv sekunder. Det begynte å spøke for britenes seier, men på siste lens seile Ainsle perfekt, trygget ledelsen og var 14 sekunder foran i mål. 5-1 til LRPP.

Nytt håp for britene

Finaleseilasene fortsetter i morgen, og vinner LRPP begge er de i America's Cup finalen mor Emirates Team New Zealand. Men seieren i den sjette seiasen ga et stort mentalt løft for et presset britisk lag, og viste om annet at Britannia er på høyde med konkurrenten når det gjelder fart. Klarer Ben Ainslie å vinne startene, er ikke alt håp ute for laget som tidligere har vist imponerende evne til å reise seg.