LRPP ledet fra start

Startene avgjorde

4 - 0 til Luna Rossa

Publisert Sist oppdatert

Den andre dagen i Prada Cup finalene ga lite å glede seg over for Sir Ben Ainslie og INEOS Team UK. Det var lite som skilte båtene på fart, men to klare startseire og feilfri matchseilingstaktikk sikret to nye seire for Jimmy Spithill og Fransesco Bruni på Luna Rosa Prada Pirelli teamet. I den første seilasene ledet itaienerne banen rundt med henholdsvis 9, 6, 18, 11 og 10 sekunders ledelse. I mål var italienerne 13 sekunder foran.

https://www.facebook.com/SailingIllustratedBlog/videos/215670853586375

Tett match

Best fra start

I den andre seilasen tok italienerne igjen ledelse fra start. De var påpasselige med å beskytte den foretrukne siden ved å dekke vekselvis ved å slå rett i baugen på opponentene og ved å g dem fritt leide i feil retning. LRPP hadde fordelen av å velge posisjon gjennom hele seilasen og det var tydelig at britene ikke hadde noe av det farts overskuddet som tok dem ubeseiret gjennom Prada Cup seilasene før finalen. I mål var LRPP 41 sekunder foran etter å ha ledet med 12, 10, 21, 22 og 37 sekunder ved rundingsmerkene.

Trenger bare tre seire

Italienerne trenger nå bare å vinne tre seilaser for å sikre en plass i finalen mot Emirates Team New Zealand. Jimmy Spithill er edruelig og erkjenner at de fremdeles må ta en og en seilas av gangen. Han minnes nok med glede da hans Team Oracle kom tilbake og vant pokalen i 2013 etter å ha ligget under 1-8. Og da med dagens rival Sir Ben Ainslie på sitt lag.

Neste seilaser går onsdag 17. februar. Til da må Ainslie & Co finne litt mer fart og lære seg å vinne startene. Det kan bli utfordrende.

Italia mot Italia

Skulle Luna Rossa Prada Pirelli vinne retten til å møte Emirates Team New Zealand blir det en bonus for Patrizio Bertelli som i år utfordrer America's Cup for sjette gang. Mindre kjent er det at det også er en italiener som står bak laget fra New Zealand . Oppført som Team Principal står Matteo De Nora, italiener bosatt i Monaco. Det kan tale for at de neste seilasene kan går i Europa uansett vinner av de 36. seilaser.