America’s Cup i gang på onsdag

Første finaleseilas kan du se onsdag morgen, en match mellom forsvareren Emirates Team New Zealand mot utfordreren Luna Rossa Prada Pirelli.

Publisert Sist oppdatert

Det er første båt med syv seiere som blir vinneren av det 36. America’s Cup. Emirates Team New Zealand var suveren da båtene møttes for eneste gang i Christmas Cup før jul, men den italienske båten har forbedret seg enormt siden den tid, og har fått mye erfaring fra å seile mot andre båter under Prada Cup, utfordrerseilasen. Da har Emirates Team New Zealand stått på siden og observert, men samtidig utviklet båt, rigg og foiler.

Utsatt i fem døgn

New Zealand har vært en koronafri sone, men når en mann ble testet positiv, så ble hele Auckland lukket ned. Det gjorde at seilingen ikke starter på lørdag som planlagt, men blir utsatt til 10. mars.

Da vil regattaen bli seilt under Covid-19, nivå 2. Det gjør at regattaledelsen ikke kan benytte alle regattabanene, men begrense seg til to, A og E. Det blir heller ingen publikumssamling under storskjerm i regattalansbyen som var planlagt.

DUELL: Hvilken er raskest, Italia eller New Zealand. Det vet ingen.
DUELL: Hvilken er raskest, Italia eller New Zealand. Det vet ingen.