America's Cup strateger til duell i Formula 18

Til helgen braker det løs med Norges første klassemesterskap i Formula 18.

Publisert

Store bildet: Team Premiere Global Sailors med Harald B Bakke som gast  og  Team Hobie på kryssen - bra trykk !

Moss seilforening er arrangør og 12 topptente båter stiller til start. Lørdag skal det seiles 6 baneseilaser og søndagen 2 race på faste merker i ytre oslofjord.

Startlisten er full av velkjente, meritterte og ambisiøse seilere som har fått blod på tann i Norges nye «Formel 1» klasse i seiling. Det stiller ni norske båter og tre svenske som vil gjøre sitt for å gi hverandre en spennende og spektakulær fight i farvannet uten for Sjøly båthavn.

Det blir mange spennende dueller mellom blant annet 2 tidligere Americas Cup strateger Harald Blom-Bakke og Martin Strandberg(SWE). Begge fra Victory Challenge Teamet men nå i hver sinn like Nacra Infusion.

Det blir to mixed team å se på startlinjen, begge fra Sverige og i favoritt sjiktet til mesterskaps tittelen. Team GB med Karin Almquist og makker Fredrikk Aruell, Karin Almquist har to OL satsinger fra 470 bak seg og Fredrikk Aurell er en meget rutinert kjølbåtseiler som nå har seilt med Karin innværende sesong. Team Thule med Martin Strandberg og kona Marina Strandberg Ahlenblad blir helt sikkert vanskelige å slå med Martin som fersk vinner av årets Archepilago Raid og Svensk Mester i Formula 18. De norske båtene skal også se opp for Jonas Frii og Per Damsby som ble nr 2 i Færderen i Formula 18.

Blant de norske er det flere team med sikte på pallen hvis de får flyten og finner farten, spesielt ved løye forhold kan «lett vinds rekene» Ole-Petter Pollen med rutinerte Pål Kirkebø som makker bli farlige og raske. Hjemmehavn favoritten Hans-Christian Grande med seil«maker» Eivind Bøymo Malm fra Elvstrøm kommer helt sikkert dra nytte av lokalkunnskap fra farvannet utenfor Moss for å finne raskeste vei til rundingsmerkene.

Sosialt blir det «Pitch Poles» barbecue på lørdag kveld i Moss seilforenings lokaler hvor det blir visning av film/bilder fra lørdagens race, video med foredrag fra Archepilago Raid 2009 og klasseklubb møte i Formula 18 klubben hvor 2010 sesongen skal skisseres opp.

Klasseklubben er meget fornøyde med utviklingen klassen har tatt første sesong i Norge og 12 båter til klassemesterskapet er over forventning. Dette skyldes en båt som er fantastisk morsom å seile, et hyggelig og kompetitivt miljø og iherdig rekruttering. Totalt finnes det nå 17 båter på norske hender hvorpå vi kommer til å runde 20 båter innen våren 2010 er mer enn rimelig sikkert. Flere nye team venter bare på å finne riktig båt før de er med !

Powered by Labrador CMS