DUELL: Reglene forbyr lagene å seile mot hverandre, men har seiler 40-fots treningsbåten til Team New Zealand mot 72-fots «American Magic»
DUELL: Reglene forbyr lagene å seile mot hverandre, men har seiler 40-fots treningsbåten til Team New Zealand mot 72-fots «American Magic»

Rykter og sladder om Americ’s Cup

Det blir en vinner og tre store tapere i vinter, eller kanskje fire tapere. Dramaet om America’s Cup har begynt.

Publisert

Mye skal falle på plass før lagene møtes mot hverandre for første gang i desember. Første møte skulle egentlig ha skjedd i april, men regattaen på Sardinia ble avlyst på grunn av Covid-19. Det skapte store utfordringer for forsvareren fra New Zealand som hadde sin båt i transport fra New Zealand. American Magic fikk stoppet forsendelsen, mens det engelske Ineos-laget alt var på plass og trente. Luna Rossa hadde litt flaks, fordi båten fikk revet av baugsprydet i vinter, og kunne ha blitt påvirket av hendelsen i første møte.

Samles på New Zealand

American Magic er første utfordrer på plass på New Zealand. De tok en sjans, og lyttet båten direkte fra Florida til New Zealand etter at orkansesongen startet, og at laget ikke lengre hadde forsikring for å seile i Florida. New Zealand har strenge Covid-19-regler, men mange på det amreikanske laget har New Zalandsk pass som har gjort jobben enklere å bygge opp basen der.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS