America's Cup

Semifinaler i kveld

New Zealand var best i første runde og kunne velge sin første motstander. 

Publisert Sist oppdatert
JEVNE: Artemis viste at de var på høyden med New Zealand rent fartsmessig i innledende runde.
JEVNE: Artemis viste at de var på høyden med New Zealand rent fartsmessig i innledende runde.

Etter at vinden uteble i går kveld blir det de fire første semifinaleseilasene i kveld, The Louis Vuitton America's Cup Challenger Playoffs som det offisielt heter.  Emirates Team New Zealand skal møte Land Rover BAR i to seilaser, mens Artemis skal møte Softbank Japan i to seilaser. 

Lagene kan seile mot hverandre opp til ni ganger før vinneren blir kåret, laget som går til finalen mellom utfordrerbåtene. 

Vinneren plukker

New Zealand var den beste utfordrerbåten i innledende runde og kunne dermed få plukke sin motstander i semifinalen. 

– Vi valgte Land Rover BAR fordi vi tror det laget gir oss størst sjanse til å gå videre, fortalte New Zealands Peter Burling etter valget. Det engelske laget vant flere seilaser enn det japanske, men det New Zealandske laget vurderer Ben Ainslie og co til å være de svakeste, nå etter at Groupama fra Frankrike er ute. 

Sverige mot Japan

For Artemis, det svenske laget, så er dette gode nyheter. Artemis var nær ved å slå New Zealand i begge seilaser i den innledende runden, men tapte på grunn av idømt straff. 

Artemis slo SoftBank Japan i begge seilasene i den innledende runden og vil ha psykologisk overtak. Artemis har sin styrke når det blåser mye. Vinden vil generelt droppe utover mot sommeren, og det kan gjøre det tøffere for svenskene. 

Finalen for utfordrerne starter på lørdag 10. juni. 

Bra TV

America's Cup så langt har vært den beste sendte seiling på TV noen gang. Det er spennende for alle sportsinteresserte, ikke bare seilere. For å følge regattaene direkte må du ha nettbrett eller mobil. Du finner mer om hvordan du skal følge America's Cup her. 

 

Resultater etter innledende runde

1. Oracle Team USA 8 seiere 2 tap 1 bonus 9 poeng

2. Emirates Team New Zealand 8 seiere 2 tap 8 poeng

3. Land Rover BAR 4 seiere 6 tap 2 bonus 6 poeng

4. Artemis 5 seiere 5 tap 5 poeng

5. SoftBank Japan 3 seiere 7 tap 2 poeng

6. Groupama 2 seiere 8 tap 2 poeng