SEILER FOR MEDALJER: Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard seiler for medaljer i OL .
SEILER FOR MEDALJER: Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard seiler for medaljer i OL .

Spisser formen mot OL

Seilerne har sine generalprøver i Medemblik, Cascais og Santander.

Publisert Sist oppdatert

OL seilerne har fått eller skal umiddelbart få første vaksine før OL. Den andre får de forhåpentligvis før avreisen til Tokyo i juli. I mellomtiden har seilerne ulike opplegg.

ILCA og brett i Medemblik

ILCA 6 og 7 (Laser Radial og Standard) seilerne Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard er i Medemblik i Allianz regattaen som er en del av Sailing World Cup, fra 2. til 13. juni. Her er store felt med mange av de beste Laser-seilerne på plass. Også brettseileren Endre Funnemark er i Medemblik og gjør sitt siste forsøk på å overbevise Olympiatoppen om at han er verdig en plass på det norske OL laget i RS:X. Olympiatoppens Hanne Haugland vil ikke si noe om Funnemarks kandidatur annet enn at hun er i god dialog med sportssjefen Rigo deNijs. Det siste uttaket finner sted 2. juli og det er godt håp om at Funnemark er med her. I tillegg til at han har fylt NSFs kriterier for OL deltakelse satser han også mot 2024. Det taler for grønt lys mot Tokyo.

49erFX i Cascais

49erFX seilerne Helene Næss og Marie Rønningen starter en regatta i Cascais Portugal mandag 7. juni. Her er invitert 21 båter. 17 av OL-besetningene stiller til start (Nederland, New Zealand, Kina og Tunisia mangler), og feltet blir fylt opp med konkurrenter slik at det får samme størrelse som under OL. Regattaen vil bli seilt i samme format som i Tokyo, med likt antall seilaser, hviledager og feltets størrelse. Trenerne vil også få begrensninger i forhold til elektronisk utstyr og bevegelser rundt banen. Det vil gi alle en god gjennomkjøring på måten OL skal gjennomføres på.

- Største forskjellen mellom Cascais og Enoshima, foruten varmen og luftfuktigheten, vil være vindforholdene, sier treneren Thomas Guttormsen. - Vi vet det vi bli generelt mye mer vind i Cascais enn det vi forventer under OL, og at banen er veldig ensidig.

- På grunn av disse for så vidt store forskjellene vil vi ikke legge alt for stor vekt på de resultatene vi ser neste uke i Cascais, men bruke uken som en fin gjennomkjøring på arbeidsformen vi må ha som lag for å kunne lykkes best mulig i juli/august.

Finnjolle i Santander

Anders Pedersen ha de siste ukene ligger i Porto hvor han nylig gjennomførte et ikke helt vellykket VM i Finnjolle. Her har han fått hjelp av sin trener Espen Guttormsen og Eivind Melleby som for anledningen har øst av sin kompetanse. Anders har hatt endel å rette på etter VM og synes han er kommet et stykke videre mot OL formen. Nå kommer han hjem for sin første vaksine før verdens 20 beste Finnjolleseilere samles i Santander fra 22. til 25. juni som blir den siste regattaen for disse før OK.

Nacra17 trener hjemme

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen har nettopp kommet hjem etter et lengre opphold i Santander under veiledning av sportssjefen Rigo deNijs. Lager har vært satt kraftig tilbake etter Martines benskade og laget bygger sakte men sikkert opp formen mot OL. Etter vaksine blir laget liggende og trene, først med Ulabrand som base, senere i Moss der deNijs igjen vil følge laget.

Det ansees nå som temmelig sikkert at OL går etter planen og at seilerne reiser i samlet flokk til Tokyo 12. juli.